Ga naar de inhoud
Geeked

Netflix maakt animatieseries over Sonic, Dragon Age en Tekken

Beeld © Netflix

Netflix maakt animatieseries op basis van de games Dragon Age en Tekken. Daarnaast voegt de streamingsite een aantal nieuwe eigen games toe, en bekende titels als Spiritfarer.

De streamingigant zet de afgelopen jaren steeds meer in op games, met zowel een eigen gamedienst als verschillende animatieseries op basis van bekende spellen. Dragon Age is een reeks fantasy rollenspellen van het Canadese BioWare. Er wordt sinds 2014 aan een nieuw deel gewerkt.

De trailer die vanavond getoond werd op het digitale Netflix Geeked-evenement gaf verder niet veel details over Dragon Age: Absolution. Het lijkt in het kwaadaardige koninkrijk Tevinter plaats te vinden en telt in ieder geval een elf en een Qunari-personage. De serie is vanaf december te zien op Netflix.

Tekken en Sonic

Naast Dragon Age krijgt ook de beroemde vechtgamereeks Tekken een eigen animatieserie in anime-stijl. Deze reeks zal onder andere dieper in de hoofdpersonages van de games duiken, zoals Jin Kazama, en lijkt het verhaal van de bestaande spellen te volgen. Tekken: Bloodlines komt ergens dit jaar uit.

De blauwe egel Sonic heeft al een eigen filmserie en een aantal tekenfilms achter de rug, maar krijgt er nu nog een: Sonic Prime. Het is een 3D-animatieserie met een 'opnieuw uitgevonden cast' waarin Sonic het multiversum moet redden.
 

'Netflix
Worstelingen Netflix
'Netflix verwart abonnees met test beleid tegen account delen'

Meer games naar Netflix

De eigen gamedienst van Netflix, die zit inbegrepen in de app, startte vorig jaar langzaam met een aantal simpele spellen maar breidt nu snel uit. Er komen een aantal bekende indietitels bij: Spiritfarer, een schattige game over de dood, en een nieuw deel in strategiereeks Reigns.

Verder volgen er games op basis van bekende Netflix-series zoals misdaadreeks La Casa de Papel en schaakdrama The Queen's Gambit. Ten slotte komt er een nieuwe platformer (Lucky Luna), een kleurrijke klimgame (Poinpy), een stadsbouwer over klimaatverandering (Terra Nil) en puzzelgames bij. Poinpy is vanaf vandaag te spelen, de rest komt later dit jaar.

Dat betekent dat de dienst nu zo'n 50 games telt, die gratis zijn door alle Netflix-abonnees. De spellen zijn te vinden in de app.

Bright blok

Bright is verhuisd naar Bright.nl

Nieuwe artikelen van Bright zijn voortaan te vinden op Bright.nl.

Kijk ook onze video's op YouTube.

En luister onze podcast.

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl