Ga naar de inhoud
Elektrische auto's

Ferrari gaat ook voor elektrisch: 'Grote uitbreiding fabriek'

Het Italiaanse sportwagenmerk Ferrari wil zijn fabriek in Maranello fors gaan uitbreiden voor de bouw van elektrische auto's. Komende week maakt de topman van Ferrari meer bekend over de plannen.

Dat meldden bronnen aan Bloomberg. Volgens de ingewijden heeft Ferrari grond aangekocht bij Maranello en is het bedrijf al begonnen met voorbereidingen voor de fabrieksuitbreiding. Daar zou een derde productielijn voor elektrische en hybride auto's moeten komen. 

Ook wil Ferrari een onderzoekscentrum opzetten voor batterijen ten behoeve van elektrische auto's. 

Ferrari houdt komende donderdag een event voor beleggers. Topman Benedetto Vigna presenteert dan de strategie en de plannen voor de komende jaren.

Bentley
Lees ook:
Bentley wil elektrische auto uitbrengen in 2025

Topman uit de techindustrie

Vigna werd aangetrokken door Ferrari om meer werk te maken van elektrische auto's. Het bedrijf heeft gezegd in 2025 zijn eerste volledig elektrische sportauto op de markt te willen brengen.

Vigna was eerder topman bij de chipfabrikant STMicro, waar hij de tak leidde die sensoren maakt voor onder andere de iPhone en de navigatiesystemen van automerken. Hij haalde bij Ferrari meerdere managers van zijn ex-werkgever binnen. Ook werkt Ferrari onder zijn leiding samen met chipmaker Qualcomm aan betere dashboardsystemen. 

Lamborghini
Lees ook:
Lamborghini brengt eerste NFT's uit
Bright blok

Bright is verhuisd naar Bright.nl

Nieuwe artikelen van Bright zijn voortaan te vinden op Bright.nl.

Kijk ook onze video's op YouTube.

En luister onze podcast.

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl