Ga naar de inhoud
Elektrische fietsen

Brompton roept elektrische vouwfietsen terug na reeks ongelukken

Elektrische vouwfiets van Brompton

De bekende vouwfietsfabrikant Brompton roept een deel van zijn elektrische vouwfietsen terug naar de dealer. Het voorwiel kan blokkeren als er vuil of kleine voorwerpen tussen de voorband en het spatbord komen. Er zijn al meerdere gewonden gevallen.

Het euvel doet zich voor bij meerdere typen van de elektrische vouwfietsen van Brompton die tussen mei 2019 en maart 2022 zijn verkocht. Tien eigenaren van de opvouwbare e-bikes hebben aan de Amerikaanse toezichthouder gemeld dat kleine voorwerpen vast kunnen zitten tussen het spatbord en de voorband, waardoor het voorwiel blokkeert.

Dit leidde wereldwijd tot minstens negen gewonde personen en twee ziekenhuisopnames, meldt de Consumer Product Safety Commission (CPSC). De fietsers liepen onder andere bokbreuken en afgebroken tanden op.

Het probleem doet zich voor bij de Brompton Electric M2L, H2L, M6L en H6L. Bezitters van deze vouwfietsen wordt verzocht om bij erkende Brompton-dealers een gratis reparatie aan te vragen. Met het vervangen van enkele onderdelen wordt er meer ruimte gecreëerd tussen het spatbord en de band, waardoor het probleem zich niet meer zou voordoen. De elektrische vouwfietsen kosten ruim 3500 euro. 

Elektrische
Lees ook:
Elektrische vouwfiets teruggeroepen: fiets kan doormidden breken

Onverwacht optrekken

Vorig jaar moest Brompton van de Amerikaanse toezichthouder CPSC ook al honderden elektrische vouwfietsen terugroepen naar de winkels voor een software-update. Dat was nodig om een bug te verhelpen die ertoe kon leiden tot de e-bike onverwacht versnelde. 

Een woordvoerder van de Britse fabrikant kon vanmiddag nog geen informatie geven over een terugroepactie van de e-bikes in Europa.

VanMoof
Lees ook:
VanMoof onthult nieuwe e-bikes S5 en A5: 'Volledig vernieuwd'
Bright blok

Bright is verhuisd naar Bright.nl

Nieuwe artikelen van Bright zijn voortaan te vinden op Bright.nl.

Kijk ook onze video's op YouTube.

En luister onze podcast.

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl