Ga naar de inhoud
Oorlog in Oekraïne

Microsoft doet nog een stap terug uit Rusland

Topman Satya Nadella van Microsoft. Beeld © AFP

Microsoft trekt zich verder terug uit Rusland. Meer dan vierhonderd werknemers van het bedrijf zijn getroffen.

Het besluit werd genomen "vanwege een verandering in de economische prognoses en de impact op ons bedrijf in Rusland", schrijft Microsoft vandaag in een statement aan Bloomberg. De techgigant "zal onze bestaande verplichtingen nog nakomen".

Hoewel veel westerse bedrijven zich helemaal uit Rusland terugtrokken na de invasie van Oekraine in maart, bleef Microsoft nog aanwezig in het land. Het legde alleen de verkoop van nieuwe diensten en producten stil.

Het is niet duidelijk welke werkzaamheden Microsoft nu nog verder stillegt, maar het treft in ieder geval "meer dan vierhonderd" werknemers. Het bedrijf zegt zijn best te doen om deze werknemers "te ondersteunen en met respect te behandelen".

De Europese Unie en de Verenigde Staten legden in maart verregaande economische sancties op aan Rusland. IKEA, Volkswagen, Shell, Lego, Nike, Intel en nog veel meer Westerse merken sloten daarop hun Russische winkels.  Bedrijven als Intel besloten later om alle werkzaamheden helemaal stil te leggen in het land.

Bright blok

Meer tech bij Bright:

Luister onze podcast

Kijk onze video's

Volg ons op Facebook, Instagram en Twitter