Ga naar de inhoud
Vaak geannuleerd

Gamebeurs E3 is nog niet dood, keert volgend jaar terug

Beeld © EPA

Gamebeurs E3 vindt volgend jaar weer plaats, na annuleringen in zowel 2020 als dit jaar. Het evenement vond vorig jaar alleen in digitale vorm plaats.

De Entertainment Software Association (ESA) kondigde afgelopen jaar geen nieuwe datum aan voor het evenement, maar dat was eenmalig, zegt ceo Stan Pierre-Louis nu tegen The Washington Post. Pierre-Louis gelooft dat er "nog steeds een plek is" voor fysieke game-evenementen als E3.

De Electronic Entertainment Expo was jarenlang hét evenement van de gamekalender. Alle grote gamemakers hielden persconferenties waarop de nieuwste games bekend werden gemaakt.

Gamebeurs
2020
Gamebeurs E3 gaat dit jaar online ook niet door

Gamemakers zochten eigen moment

Maar E3 kwam al vóór de coronapandemie in de problemen te zitten. Gamegiganten zochten steeds meer hun eigen moment op, door eigen persconferenties te organiseren buiten E3 om.

Die ontwikkeling raakte in een stroomversnelling tijdens het eerste coronajaar, toen E3 voor het eerst werd afgeblazen. Inmiddels organiseren bedrijven als Sony, Microsoft en Nintendo meerdere keren per jaar hun eigen digitale persmomenten.

Digitaal evenement liep spaak

Een poging om E3 in 2021 in digitale vorm voort te zetten kwam de organisatie op veel controverse te staan. Zo lekte er persoonlijke informatie van digitale bezoekers uit.

ESA besloot daarop niet opnieuw een digitaal evenement te houden. Ter compensatie organiseerde game-persoonlijkheid Geoff Keighley vorig jaar voor het eerst de Summer Game Fest, een digitale persconferentie met ruimte voor veel verschillende gamemakers.

Toch ziet de ESA dus nog steeds heil in de voortzetting van E3, en zijn de doodverklaringen van het evenement voorlopig nog voorbarig. Volgens Pierre-Louis zit er nog steeds waarde in een fysiek evenement - náást digitale persconferenties. 
 

Bright blok

Bright is verhuisd naar Bright.nl

Nieuwe artikelen van Bright zijn voortaan te vinden op Bright.nl.

Kijk ook onze video's op YouTube.

En luister onze podcast.

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl