Ga naar de inhoud
Plotseling op de rem

Honderden nieuwe klachten over Tesla's die onverwacht remmen

Tesla Beeld © Getty

De Amerikaanse toezichthouder voor verkeersveiligheid heeft al 758 klachten ontvangen over auto's van Tesla die bij hoge snelheden plotseling remmen. Het aantal klachten over 'fantoomremmen' is daarmee meer dan verdubbeld sinds februari.

De toezichthouder National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) heeft Tesla vrijdag gevraagd om uiterlijk 20 juni met een reactie op de remproblemen te komen. In februari was de NHTSA al een onderzoek gestart naar het remprobleem dat bekend staat als 'fantoomremmen'. Er zijn geen ongelukken of verwondingen als gevolg van het euvel gemeld. Tesla geeft geen commentaar op de kwestie.

Experts noemen de honderden nieuwe klachten over onverwacht remmen zorgwekkend. "Dit is een enorm aantal klachten in korte tijd en geeft aan dat de NHTSA het onderzoek moet opvoeren", aldus Michael Brooks van het Center for Auto Safety tegen Bloomberg. "We hebben honderden eigenaren per maand die valse activering van hun noodremsystemen melden en onnoemelijk veel anderen melden het probleem niet aan de NHTSA."

Musk:
Lees ook:
Musk: werkende Tesla-robot mogelijk al in september

Autopilot onder vuur

De NHTSA heeft ook andere onderzoeken naar Tesla lopen. Zo opende de instantie vorig jaar een onderzoek naar een mogelijk defect in de semi-zelfrijdende Autopilot-functie. Dat gebeurde na een serie ongelukken waarbij Tesla-auto's op voertuigen van hulpdiensten waren gebotst.

Ook startte de NHTSA vorig jaar een onderzoek naar de mogelijkheid die Tesla biedt aan inzittenden van auto's om games te spelen op het dashboardscherm. Tesla kwam daarna met een software-update, die ervoor zorgt dat de gamefunctie alleen aan staat als de auto geparkeerd is.

Elon
Lees ook
Elon Musk: Tesla komt met zelfrijdende 'robo-taxi'
BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl