Search Subscribe

Twitter experimenteert met pushmeldingen voor zoekopdrachten

02 juni 2022 20:37 Aangepast: 02 juni 2022 20:40
Beeld © Getty Images

Twitter werkt aan een manier om meldingen in te stellen voor bepaalde zoekwoorden. Zo kan je bepaalde onderwerpen of trends in de gaten houden.

De nieuwe functie werd ontdekt door Dylan Roussel, een journalist voor website 9to5Google en Android-ontwikkelaar. In screenshots toont hij hoe hij een zoekopdracht invoert. Naast het zoekveld is een klokicoontje te zien met een plus-tekentje.

Dit is 'Search Subscribe', oftewel je abonneren op een zoekopdracht. Klik je op de klok, dan zal Twitter je vanaf dat moment pushberichten sturen als er een nieuwe tweet met dat woord verschijnt.

Roussel vond de mogelijkheid in Twitter Alpha, een testapp van het bedrijf. Functies vanuit Alpha zijn vaak experimenten, en komen lang niet altijd in de officiele app terecht.

Miniatuurvoorbeeld
Beleidswijziging

Twitter gaat tweets met desinformatie verstoppen tijdens crisis

Kans op veel meldingen

Wordt 'Search Subscribe' echt uitgevoerd, dan moeten gebruikers wel opletten. Hoe algemener de zoekopdracht, hoe groter de kans dat je wordt platgegooid met meldingen.

Wellicht zoekt Twitter nog naar een manier om dit probleem te ondervangen. Roussel wijst er namelijk op dat hij zelf nog geen enkele pushmelding heeft ontvangen. "Dat kan zijn omdat het nog niet werkt, of omdat Twitter enige tijd wacht met het sturen van een melding zodat je geen hele lading tweets blijft ontvangen."  

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van