Ga naar de inhoud
Incident uit 2016

'SpaceX betaalde stewardess om te zwijgen over wangedrag Musk'

Elon Musk. Beeld © ANP

Ruimtevaartbedrijf SpaceX heeft in 2018 een kwart miljoen dollar (236.000 euro) betaald aan een stewardess die eigenaar en multimiljardair Elon Musk beschuldigde van grensoverschrijdend gedrag. Musk zou de vrouw tijdens een vlucht hebben betast en zijn penis hebben laten zien.

Dat schrijft nieuwssite Insider op basis van documenten en gesprekken met indirect betrokkenen. Hij zou de vrouw ook een paard hebben beloofd in ruil voor een erotische massage.

Aan boord zakenvliegtuig 

Het incident vond plaats in 2016 aan boord van een van de zakenvliegtuigen van SpaceX. De vrouw was destijds als stewardess in dienst van het bedrijf. Volgens bronnen van Insider negeerde ze het gedrag van haar baas. Twee jaar later kreeg ze het gevoel dat hierdoor haar carrièrekansen bij SpaceX waren verminderd en diende ze alsnog een officiële klacht in tegen Musk.

Twitter-bestuur
Lees ook:
Twitter-bestuur wil Elon Musk aan overnamebod houden

SpaceX stelde daarna voor haar arbeidsovereenkomst voor 250.000 dollar af te kopen, op voorwaarde dat ze niets over wat was gebeurd naar buiten zou brengen. Insider schrijft zonder medeweten van de vrouw benaderd te zijn door een vriendin van haar, die ook de documenten deelde.

'Politiek gemotiveerd'

SpaceX wilde tegenover Insider niet ingaan op de beschuldigingen. Elon Musk zei dat er 'heel wat meer achter het verhaal zit'. Dat het nu naar buiten komt is volgens hem 'politiek gemotiveerd'. De zakenman onderhandelt momenteel met Twitter over een overname van het sociale mediabedrijf.

De afgelopen jaren kwamen geregeld klachten naar buiten over seksueel grensoverschrijdend gedrag bij bedrijven van Musk. Musk zelf is daar nooit in genoemd.

Musk
Lees ook:
Musk eist bewijs van Twitter over nepaccounts: 'Anders geen overname'
RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.