Ga naar de inhoud
Grote ambities

'TikTok wil games gaan aanbieden in de app'

TikTok zou in Vietnam beginnen met het aanbieden van games binnen zijn app. Mogelijk zou het bedrijf nog grotere plannen hebben in gaming.

Dat zeggen vier anonieme bronnen die betrokken zijn bij de plannen tegen Reuters. De maker van de zeer populaire video-app zou hopen dat de toevoeging van games meer advertentiegeld in het laatje brengt, en gebruikers langer in de app houden.

Voorlopig zou TikTok zich vooral op de Vietnamese markt richten. Maar de plannen van het bedrijf richten zich op de middellange termijn op heel Zuidoost Azië, aldus de bronnen van Reuters: mogelijk zouden landen in dit gebied al in de herfst kunnen gamen via TikTok.

TikTok
Nieuws
TikTok spoort gebruikers aan te linken naar originele makers filmpjes

HTML5-spellen

Het lijkt te gaan op games die op simpele smartphonespellen lijken. TikTok zelf geeft ook al toe om HTML5-games te testen in de apps. Via HTML5 is het mogelijk om bijvoorbeeld in een browser relatief simpele games te bouwen.

Zo bouwde Zynga, de maker van onder andere Farmville, de game Disco Loco 3D voor de Amerikaanse editie van de app. Dat is een runnergame waarin je obstakels moet ontwijken terwijl je personage automatisch vooruit loopt, een genre dat populair is op smartphones.

Grote ambities

Maar de experimenten van TikTok met games zijn altijd simpel of eenmalig gebleven. Daar zou nu dus verandering in komen. In eerste instantie zou TikTok games willen importeren die moederbedrijf ByteDance al in China in zijn app Douyin heeft toegevoegd.

Er zijn echter grotere ambities dan dat, aldus één van de bronnen van Reuters. Wat die ambities precies inhouden, is nog niet duidelijk. TikTok volgt hiermee in de voetsporen van andere techbedrijven die lonken naar de gamesector. Zo kunnen abonnees van Netflix sinds vorig jaar ook games spelen.

Bright blok

Bright is verhuisd naar Bright.nl

Nieuwe artikelen van Bright zijn voortaan te vinden op Bright.nl.

Kijk ook onze video's op YouTube.

En luister onze podcast.

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl