44 miljard dollar

Twitter-bestuur wil Elon Musk aan overnamebod houden

19 mei 2022 11:05
Elon Musk Beeld © Getty

Het bestuur van Twitter wil miljardair Elon Musk aan zijn overnamebod van 44 miljard dollar houden. Musk heeft de deal gepauzeerd vanwege zorgen over het aantal nepaccounts op Twitter.

Het Twitter-bestuur wil Musk aan zijn bod houden omdat dat in het belang is van alle aandeelhouders van het socialmediabedrijf. Dat stelt het bestuur in een reactie tegenover Bloomberg.

"Wij zijn van plan om de transactie te sluiten en de fusieovereenkomst af te dwingen", zegt het bestuur van Twitter over Musk. Het bestuur is overeengekomen met 54,20 dollar per Twitter-aandeel. Musk zelf zinspeelt op een lager overnamebedrag vanwege zijn zorgen over het percentage nepaccounts op het platform.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Musk eist bewijs van Twitter over nepaccounts: 'Anders geen overname'

'Overname belangrijk voor beschaving'

Musk zette zijn Twitter-overname vorige week op pauze, later eiste hij bewijs voor het percentage nepaccounts dat Twitter in zijn beursstukken meldt. Officieel is dat percentage volgens Twitter 5 procent, Musk vermoedt dat het gaat om 20 procent.

De miljardair beloofde eerder om zulke nepaccounts te verwijderen en zei dat zijn overname financieel niet logisch hoefde te zijn; hij noemt de overname zelf 'extreem belangrijk voor de toekomst van de beschaving'.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Dit wil Elon Musk veranderen bij Twitter

Musk kan niet zomaar weglopen

Musk en Twitter hebben een beëindigingsvergoeding met elkaar afgesproken: wie de overname annuleert, moet de andere partij 1 miljard dollar betalen. Dat bedrag is echter vooral bedoeld voor het geval dat Musk zijn geld niet bij elkaar kan krijgen. Zomaar weglopen kan niet, want in de overeenkomst is ook afgesproken dat Twitter Musk kan dwingen de overname door te zetten voor het afgesproken bedrag.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Twitter 'te riskant' voor de sterren die het platform groot maakten

Aandelen Twitter steeds minder waard

Mocht de stagnerende overname tot een rechtszaak komen, zou de rechter Musk mogelijk kunnen dwingen om de overname voor het afgesproken bedrag voor te zetten, schrijft Bloomberg.

Het aandeel Twitter wordt door de negatieve aandacht steeds minder waard. Toen Musk zijn bod van 54,20 dollar per aandeel deed, waren die aandelen op de beurs zo'n 51 dollar waard. Inmiddels is dat gedaald tot rond de 36 dollar.

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van