Ga naar de inhoud
iPhone 15

'Volgend jaar krijgen iPhones usb-c in plaats van Lightning'

Apple zou volgend jaar de Lightning-poort op iPhones willen inwisselen voor een usb-c-poort. Dat zegt de bekende Apple-analist Ming-Chi Kuo.

Kuo zegt op basis van informatie van fabrikanten van componenten dat Apple in iPhones die in het najaar van 2023 verschijnen wil overstappen van zijn eigen Lightning-poort op usb-c. Het gebruik van usb-c kan volgens Kuo 'de oplaadsnelheid en overdrachtssnelheid van de iPhone verhogen'. De eerste iPhones met usb-c zouden modellen uit de iPhone 15-serie zijn.

Geruchten over de komst van iPhones met usb-c-poorten doen al jaren de ronde. In recente iPads ondersteunt Apple al wel usb-c, ook veel Macs beschikken over de aansluiting. De afgelopen jaren hebben de meeste smartphones en veel andere gadgets al usb-c-poorten gekregen, terwijl Apple in de iPhones vasthield aan zijn eigen Lightning-aansluiting.

Europese
Lees ook:
Europese usb-c-plicht stap dichterbij en geldt ook voor laptops

EU wil usb-c verplichten

Er is ook politieke druk om de iPhone te voorzien van usb-c. De Europese Unie wil usb-c gaan verplichten in allerlei apparaten. Die maatregel is bedoeld om elektronisch afval, zoals ongebruikte kabels en oplaadstekkers, tegen te gaan.

Apple heeft zich altijd fel verzet tegen de usb-c-verplichting. Het bedrijf heeft eerder gesuggereerd liever een poortloze iPhone uit te brengen, die alleen draadloos op te laden is.

De eerste iPhone met een Lightning-poort was de iPhone 5 die in 2012 op de markt kwam.

Apple
Lees ook
Apple verzet zich tegen EU-verplichting usb-c: 'Slecht voor klanten en milieu'
Bright blok

Bright is verhuisd naar Bright.nl

Nieuwe artikelen van Bright zijn voortaan te vinden op Bright.nl.

Kijk ook onze video's op YouTube.

En luister onze podcast.

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl