iPhone 15

'Volgend jaar krijgen iPhones usb-c in plaats van Lightning'

11 mei 2022 17:54 Aangepast: 11 mei 2022 19:03

Apple zou volgend jaar de Lightning-poort op iPhones willen inwisselen voor een usb-c-poort. Dat zegt de bekende Apple-analist Ming-Chi Kuo.

Kuo zegt op basis van informatie van fabrikanten van componenten dat Apple in iPhones die in het najaar van 2023 verschijnen wil overstappen van zijn eigen Lightning-poort op usb-c. Het gebruik van usb-c kan volgens Kuo 'de oplaadsnelheid en overdrachtssnelheid van de iPhone verhogen'. De eerste iPhones met usb-c zouden modellen uit de iPhone 15-serie zijn.

Geruchten over de komst van iPhones met usb-c-poorten doen al jaren de ronde. In recente iPads ondersteunt Apple al wel usb-c, ook veel Macs beschikken over de aansluiting. De afgelopen jaren hebben de meeste smartphones en veel andere gadgets al usb-c-poorten gekregen, terwijl Apple in de iPhones vasthield aan zijn eigen Lightning-aansluiting.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Europese usb-c-plicht stap dichterbij en geldt ook voor laptops

EU wil usb-c verplichten

Er is ook politieke druk om de iPhone te voorzien van usb-c. De Europese Unie wil usb-c gaan verplichten in allerlei apparaten. Die maatregel is bedoeld om elektronisch afval, zoals ongebruikte kabels en oplaadstekkers, tegen te gaan.

Apple heeft zich altijd fel verzet tegen de usb-c-verplichting. Het bedrijf heeft eerder gesuggereerd liever een poortloze iPhone uit te brengen, die alleen draadloos op te laden is.

De eerste iPhone met een Lightning-poort was de iPhone 5 die in 2012 op de markt kwam.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Apple verzet zich tegen EU-verplichting usb-c: 'Slecht voor klanten en milieu'

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van