O-verstappen

Ziggo raakt klanten kwijt door verlies Formule 1-rechten

11 mei 2022 12:16 Aangepast: 11 mei 2022 12:27

VodafoneZiggo heeft in het eerste kwartaal klanten verloren, doordat mensen voor tv en internet overstapten naar concurrenten. Dat komt grotendeels door het verlies van de uitzendrechten op de Formule 1.

Nu Ziggo de Formule 1 niet meer uitzendt en Viaplay de Nederlandse uitzendrechten in handen heeft, is een deel van de klanten van de provider overgestapt naar concurrenten. Afgelopen kwartaal verloor Ziggo mede daardoor ruim 23.000 abonnees, maakte het bedrijf bekend bij de presentatie van de kwartaalcijfers. In een jaar tijd is het bedrijf daarmee zo'n 100.000 abonnees kwijtgeraakt.

Financieel directeur Ritchy Drost zegt dat de resultaten van het eerste kwartaal desondanks 'solide' zijn. Er kwamen meer mobiele abonnees bij en ook het aantal klanten dat zowel vast als mobiel afneemt is gestegen. "We liggen volledig op schema om onze financiële doelen van dit jaar te realiseren", zegt Drost.

Glasvezel

Behalve de Formule 1 speelt ook mee dat concurrenten KPN en T-Mobile flink reclame maken voor hun glasvezelaanbod. VodafoneZiggo gaat intussen zelf ook verder met het verbeteren van het kabelnetwerk. Bijna 80 procent van de Ziggo-klanten kan nu downloadsnelheden van 1 gigabit per seconde krijgen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ziggo verhoogt weer prijzen van internet: 'Helaas onvermijdelijk'

Internetabonnementen duurder

Ziggo kondigde deze week een prijsverhoging per 1 juli aan voor de meeste van zijn internetabonnementen. Gemiddeld stijgen de tarieven met 3,5 procent, oftewel 2,12 euro per maand. Volgens het bedrijf zijn de tariefsverhogingen 'helaas onvermijdelijk', doordat de energiekosten en kosten van apparatuur fors zijn gestegen. Ook neemt het dataverbruik van klanten steeds verder toe.

De omzet van VodafoneZiggo bleef stabiel op iets meer dan 1 miljard euro. De bedrijfswinst steeg ten opzichte van een jaar eerder met iets meer dan 2 procent tot 480 miljoen euro.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ziggo levert nieuwe mini-mediabox bij goedkope abonnementen

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van