Ga naar de inhoud
Streamingdata

Spotify voorspelt: Italië wint songfestival, S10 wordt derde

Net als vorig jaar gaat Italië het Eurovisie Songfestival winnen. Dat voorspelt althans Spotify, dat kijkt naar het aantal keer dat nummers gestreamd zijn. Zweden eindigt als tweede en Nederland als derde.

Het Eurovisie Songfestival gaat dinsdag van start met de eerste halve finale in de Italiaanse stad Turijn.

Italië doet mee met het lied Brividi van Mahmood en Blanco, "het meest gestreamde nummer in 70 procent van de 40 deelnemende landen", stelt Spotify. Daarna volgen respectievelijk de nummers Hold me Closer van de Zweedse zangeres Cornelia Jakobs en onze inzending De Diepte van S10.

De Oekraïense inzending, het lied Stefania van Kalush Orchestra, komt wereldwijd op bijna zes miljoen streams. Daarmee belandt het lied "in een derde van de Eurovisielanden op de eerste of tweede plek".

Oekraïne
Lees ook:
Oekraïne gedoodverfde winnaar songfestival? 'Vakjury kijkt naar kwaliteit'

Vorig jaar goed voorspeld

Spotify wist de winnaar vorig jaar goed te voorspellen. Toen won de Italiaanse rockband Måneskin met het lied Zitti e buoni, dat toen volgens Spotify het meest werd gestreamd wereldwijd.

Volgens Spotify blijkt uit zijn luistergegevens dat het Eurovisie Songfestival steeds populairder wordt onder jongeren: 71 procent van de luisteraars naar Eurovisie-playlists was vorig jaar tussen 13 en 34 jaar oud.