'Iedereen betaalbaar online'

Amerikanen met lagere inkomens kunnen gratis internet krijgen

09 mei 2022 13:18 Aangepast: 09 mei 2022 15:50

De Amerikaanse regering heeft een plan onthuld om miljoenen huishoudens in de VS gratis of goedkoper internet te geven. Huishoudens kunnen tot 30 euro per maand korting krijgen op elk internetabonnement. In sommige gevallen kunnen ze daardoor gratis gebruikmaken van internet.

President Joe Biden kondigt aan dat twintig grote internetproviders goedkopere internetverbindingen zullen aanbieden aan huishoudens met een laag inkomen. Ongeveer 11,5 miljoen huishoudens hebben zich al ingeschreven voor het programma. In totaal komen zo'n 48 miljoen huishoudens in aanmerking voor het programma.

De deelnemers krijgen kortingen tot 30 dollar per maand op hun internetabonnementen. De internetproviders, waaronder grote bedrijven als AT&T, Comcast en Verizon, hebben afgesproken voor die prijs een snelheid van ten minste 100 megabit per seconde aan te bieden en geen verdere kosten in rekening te brengen. Sommige providers hebben de huishoudens die in aanmerking komen ook snelheidsverhogingen beloofd.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Ziggo verhoogt weer prijzen van internet: 'Helaas onvermijdelijk'

Huishoudens komen in aanmerking voor het programma door te voldoen aan een inkomensdrempel of als ze al deelnemen aan andere federale hulpprogramma's, zoals zorgverzekeringsprogramma Medicaid of Pell Grant, een subsidieprogramma voor studenten.

De twintig providers die zich hebben aangemeld, vormen een fractie van de meer dan 1300 bedrijven die deelnemen aan het Affordable Connectivity Program. Onder meer AT&T, Comcast, Cox en Verizon nemen deel aan het programma.

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van