Shanghai

Werknemers Chinese techfabriek ontsnappen van terrein in lockdown

06 mei 2022 22:03 Aangepast: 07 mei 2022 06:38
Beeld © Radio Free Asia

Honderden werknemers van een Chinese techfabriek braken donderdag door de hekken die waren opgezet om ze op het fabrieksterrein te houden. De fabriek was afgezet als onderdeel van het Covid-quarantainebeleid van China.

Het gaat om een fabriek van het Taiwanese Quanta Computer, dat onder andere apparaten voor Apple maakt, schrijft Bloomberg. De fabriek bevindt zich in Shanghai, dat sinds 10 maart in lockdown zit vanwege coronabesmettingen in de stad.

Om te voorkomen dat fabrieken stil komen te liggen, hebben bedrijven als Quanta een afspraak gemaakt met de Chinese overheid. Werknemers mogen blijven werken, mits zij voor langere tijd op het fabrieksterrein wonen.

Miniatuurvoorbeeld
Maatregelen China

Corona-uitbraak Shanghai 'onder controle', maar einde lockdown nog niet in zicht

Gesloten lus

Duizenden werknemers in de technologiesector bevinden zich op dit moment in zo'n 'gesloten lus'-constructie. De frustratie loopt op, en volgens Bloomberg meldde minstens één werknemer dat hij zich zorgen maakt omdat er coronabesmettingen op het fabrieksterrein zouden plaatsvinden.

De spanning liep over toen werknemers van de Shanghaise fabriek na het werk niet terug mochten keren naar hun slaapzaal. Een grote groep werknemers nam hier geen genoegen meer mee, en sprong over de poortjes in het hek rond de fabriek. Vervolgens renden ze terug naar de slaapzaal.

Online deden beelden van de actie de ronde. In een video die Radio Free Asia, een nieuwskanaal van de Amerikaanse overheid, plaatste is te zien hoe grote groepen mensen over de poortjes heen springen.

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van