Internet wordt weer duurder

KPN verhoogt prijzen internet: 'Maar we volgen de inflatie niet'

02 mei 2022 11:14
Het hoofdkantoor van KPN in Rotterdam. Beeld © ANP / Hollandse Hoogte / Peter Hilz

KPN verhoogt per 1 juli de prijzen voor internet met gemiddeld 1,90 euro per maand. Het telecombedrijf noemt het 'een gematigde prijsverhoging'.

KPN maakte de prijswijzigingen vanochtend bekend. Niet alle internetpakketten worden duurder: het abonnement met de grootste bandbreedte (1Gbit/s) blijft in prijs gelijk. 

KPN kiest er volgens een woordvoerder voor om 'de inflatie niet te volgen'. "Onze prijzen stijgen gemiddeld met 3,5 procent, terwijl de inflatiecijfers veel hoger zijn. Een deel van onze hogere kosten door het toegenomen datagebruik en de inflatie rekenen we dus niet door aan de klanten", licht hij toe. "Met deze prijswijzigingen kunnen we onze goede resultaten en kwaliteit vasthouden." 

De prijzen van de tv-pakketten blijven ongewijzigd. "Er zijn in het tv-aanbod ook geen grote veranderingen", aldus de woordvoerder. De prijzen van Digitenne en de beltarieven blijven ook gelijk.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ziggo verhoogt internetsnelheden vanaf juli

Dataverbruik stijgt snel

Door het thuiswerken en de populariteit van streamingdiensten stijgt het dataverbruik volgens KPN met 15 tot 20 procent per jaar. Het bedrijf wil daarom 'blijven investeren in de kwaliteit van de diensten, maar ook in de veiligheid'. KPN maakte vrijdag bij zijn kwartaalcijfers nog bekend dat zowel de winst als de omzet waren gestegen.

Ziggo

Concurrent Ziggo maakte onlangs bekend de internetsnelheden van een aantal abonnementen te verhogen. In eerdere jaren volgde daarna enkele weken later een aankondiging van prijsverhogingen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Glasvezelnetwerk KPN groeit snel: 433.000 huishoudens aangesloten in 2021

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van