Ga naar de inhoud
Ontwikkeling

'Straks WhatsApp-account op meerdere telefoons te gebruiken'

WhatsApp werkt aan een mogelijkheid om de app op verschillende smartphones tegelijkertijd te gebruiken.

WABetainfo, dat regelmatig nieuwe WhatsApp-functies signaleert, trof een scherm aan waarop je een ander apparaat als 'companion' kan aanmerken. Met dit andere apparaat kun je vervolgens gewoon doorappen op hetzelfde account.

Het scherm zou verschijnen als je probeert om je WhatsApp-account op een ander mobiel apparaat te openen dan je gebruikelijke smartphone of tablet. Je zou een QR-code van je hoofdtelefoon moeten scannen om de twee apparaten te linken.

Er wordt volgens WABetainfo nog aan de mogelijkheid gewerkt. Het is niet duidelijk of en wanneer deze naar gebruikers zou worden uitgerold.

WhatsApp
Groepen
WhatsApp onthult nieuwe functie Communities: meerdere groepen samenbrengen

Ontkoppelen smartphone en pc

Eerder trof de site in een betaversie al een scherm aan waarbij je je WhatsApp-berichten kan downloaden naar een nieuw apparaat. WhatsApp ontkoppelde in deze versie zijn desktopapp van zijn smartphone-app - hiervoor kon je WhatsApp Web slechts gebruiken als je je smartphone eraan gekoppeld had.

Je WhatsApp-account is gelinkt aan je telefoonnummer. Daarom was het tot nog toe alleen mogelijk om je account aan een pc te linken, niet aan andere smartphones of tablets.  

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:

Luister onze podcast

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van