Ga naar de inhoud
Betere cijfers dan verwacht

Weer recordomzet voor Apple: iPhones en Macs verkopen beter dan verwacht

Apple-topman Tim Cook. Beeld © Kena Betancur / AFP

Apple heeft afgelopen kwartaal meer iPhones en Macs dan verwacht verkocht. De omzet van 97 miljard dollar (93 miljard euro) was de hoogste ooit in een eerste kwartaal en was goed voor een toename van 9 procent op jaarbasis.

De omzet uit iPhones groeide met 5,5 procent vergeleken met het eerste kwartaal vorig jaar en is nu goed voor 50,6 miljard dollar. De omzet uit Macs nam met ruim 14 procent toe.

De dienstentak, waar onder andere Apple Pay, Apple Music en Apple TV+ onder vallen, groeide met 17 procent, naar bijna 17 miljard dollar. De abonnementsdiensten hebben nu 825 miljoen klanten, 40 miljoen meer dan eind 2021.

Ook de Apple Watch en AirPods verkochten goed, waardoor de categorie wearables een groei van 12 procent noteerde. Alleen de iPads leverden minder op: een daling van 2 procent.

Beter dan verwacht

Analisten hadden lagere cijfers verwacht van Apple. Doordat thuiswerken bij veel bedrijven deels of geheel ten einde loopt, zouden er minder nieuwe computers nodig zijn. Ook zouden mensen steeds langer met hun iPhone doen. Daar bleek Apple uiteindelijk weinig last van te hebben. Apple behaalde een winst van 25 miljard dollar.  

Miljardenboete
Lees ook
Miljardenboete dreigt voor Apple vanwege beperken chip in iPhones

Impact Chinese lockdowns 

Corona-lockdowns in China leiden in het lopende kwartaal mogelijk tot minder groei bij Apple. Meerdere fabrieken van toeleveranciers lagen of liggen stil vanwege de coronapandemie in Shenzhen en Shanghai. Ook transport in China is inmiddels lastig.  

In de tweede week van juni presenteert Apple mogelijk weer nieuwe producten tijdens zijn jaarlijkse ontwikkelaarscongres Worldwide Developers Conference (WWDC), dat dit jaar wederom online plaatsvindt.

Volgende week zou de Europese Commissie volgens de Financial Times komen met zijn aanklacht tegen Apple vanwege het niet openstellen van de NFC-chips in de iPhone en Apple Watch.

Apple
Lees ook:
Apple start zelfreparatie iPhones: 'Speciaal voor de minderheid'
Bright blok

Volg Bright voor meer tech:

Luister onze podcast

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van