Ga naar de inhoud
Rechtbank

Musk moet zijn tweets aan advocaten blijven voorleggen

Elon Musk is de grootste aandeelhouder van Twitter Beeld © Getty

Elon Musk mag dan de kersverse eigenaar van Twitter zijn, het zogenoemde tweetverbod dat de Amerikaanse beurstoezichthouder SEC hem in 2018 oplegde blijft gewoon in stand. Dat oordeelde de rechter vandaag.

Musk moet sinds 2018 zijn tweets voorleggen aan advocaten van zijn bedrijf Tesla voordat hij ze daadwerkelijk publiceert. Hij had kort daarvoor getweet dat hij er over dacht om Tesla van de beurs te halen, wat een impact had op de beurskoers van het bedrijf. Illegale beïnvloeding van de koers, vond de SEC, die uiteindelijk schikte met Musk.

Sindsdien probeert Musk onder zijn deal met de toezichthouder uit te komen. Hij stapte daarom in maart naar de rechter. De SEC zou hem beknotten in zijn vrijheid van meningsuiting.

Maar Musk heeft in 2018 vrijwillig besloten om een deal met de SEC te accepteren, zegt de rechter nu volgens Axios. "Hij kan nu niet gaan klagen dat deze deal zijn vrijheid van meningsuiting schendt."

Elon
Rechtzaak
Elon Musk eist dat beurswaakhond 'tweetverbod' opheft

'Best ironisch'

De rechter noemt de klachten van Musk over de SEC en hoe de beurswaakhond hem zou lastigvallen "in dit geval best ironisch". Hij zal zijn tweets dus aan advocaten moeten blijven voorleggen.

De van oorsprong Zuid-Afrikaanse zakenman maakte begin deze week bekend dat hij Twitter overneemt. Hij wil dat er op het platform meer ruimte komt voor de vrijheid van meningsuiting.

Bright blok

Meer tech bij Bright:

Luister onze podcast

Kijk onze video's

Volg ons op Facebook, Instagram en Twitter