Sinds overname Musk

Aantal Twitter-volgers grote accounts gaat hard op en neer

27 april 2022 20:19 Aangepast: 27 april 2022 20:23

Honderdduizenden volgers van vooral links-georienteerde Twitteraccounts hebben de afgelopen dagen het platform verlaten. Een aantal rechtse accounts kregen er juist tienduizenden volgers bij.

Twitter onderzoekt deze snelle wisseling in het aantal volgers nog, schrijft het in een e-mail aan Gizmodo. Maar het lijkt erop dat er "veel nieuwe accounts worden aangemaakt en veel mensen hun accounts deactiveren."

Dat lijkt te zijn begonnen op het moment dat bekend wordt dat Twitter door Tesla-eigenaar Elon Musk gekocht wordt. Veel overwegend linkse Twitteraars hebben het sindsdien over een vertrek van het platform, al dan niet naar alternatieve sociale media.

Barack Obama, de voormalige Amerikaanse president, verloor in de afgelopen dagen zo'n 300.000 volgers. Ook Katy Perry zag kort na de aankondiging 200.000 volgers vertrekken. Donald Trump Jr., de zoon van de Republikeinse ex-president Donald Trump,  schepte juist op dat hij er in één dag 87.000 volgers bij heeft gekregen. 

Miniatuurvoorbeeld
Overname

Zijn de grote plannen van Elon Musk met Twitter haalbaar?

Vrijheid van meningsuiting

Critici van Elon Musk, vooral op links, maken zich zorgen over de plannen van de entrepreneur voor het platform. Ze vrezen onder andere dat extremistische accounts en complottheorieën de overhand krijgen als Musk het platform minder hard laat modereren. 

De afgelopen jaren pakte Twitter desinformatie en oproepen tot geweld juist steeds harder aan. Zo is het nu verboden om onwaarheden te verspreiden over Covid-19 en de Covid-19 vaccins.

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van