Mediabox Next Mini

Ziggo levert nieuwe mini-mediabox bij goedkope abonnementen

19 april 2022 16:00 Aangepast: 19 april 2022 16:18
Mediabox Next Mini Beeld © Ziggo

Ziggo heeft de kleinere settopbox Mediabox Next Mini aangekondigd. De lichte en zuinigere mediabox ondersteunt de 4K-beeldkwaliteit en heeft geen coax-aansluiting.

De Mediabox Next Mini is vanaf vandaag inbegrepen bij TV Start, het goedkoopste van de drie tv-pakketten. "Met de Next Mini is 4K-kijkervaring nu standaard in alle pakketten", zegt Ziggo. 

Net als de Mediabox Next, die sinds 2019 wordt geleverd, biedt de Mini-versie ook spraakbediening en toegang tot apps als YouTube, Videoland, Netflix en Viaplay. De Mediabox Next Mini weegt minder dan 100 gram en is volgens Ziggo 'deels gemaakt van duurzaam materiaal'.

Voor kijken in 4K-kwaliteit, ook wel ultra-hd genoemd, is naast een mediabox ook een 4K-tv nodig. Bij Ziggo is Love Nature de enige 4K-zender en er zijn enkele films en voetbalwedstrijden te zien in 4K. Het meeste 4K-aanbod komt van de streamingdiensten. 

Introductie in fases

Volgens het bedrijf wordt de Next Mini 'gefaseerd geïntroduceerd'. De kleinere mediabox is eerst beschikbaar voor klanten met het pakket TV Start. Een woordvoerder verwacht dat de Next Mini 'rond juli' ook voor klanten met TV Complete en TV Max beschikbaar komt.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ziggo ziet tienduizenden klanten vertrekken, waarschijnlijk naar glasvezel

Geen coax, ook voor tweede tv

De nieuwe settopbox heeft geen zonder coax-aansluiting en levert het tv-signaal via internet. Het stroomverbruik van de Next Mini is bij gebruik tussen 2,5 en 5 Watt en in stand-by tussen 0,4 en 2,5 Watt.

Bestaande Ziggo-klanten met het TV Start-pakket kunnen hun Mediabox XL omruilen voor een Next Mini en betalen daarvoor 19,95 euro activatiekosten. Klanten met TV Complete en TV Max die switchen naar het goedkopere TV Start behouden volgens een woordvoerder hun huidige Mediabox Next.

De Next Mini is ook te huren voor een tweede of derde televisie in huis, wat 4 euro per maand kost. Dat is sinds vandaag al wel mogelijk voor klanten met de abonnementen TV Complete en TV Max.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

TV-pakket vaker opgezegd: 12 procent heeft geen tv-abonnement meer

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van