Ga naar de inhoud
Bright Podcast 🎤

De vreemde moves van Musk en Marktplaats

(Archieffoto) Beeld © ANP

Marktplaats verwijderde vandaag de veelgebruikte functie Gelijk Oversteken, bedoeld om kopers en verkopers te beschermen. Wat is Marktplaats van plan? Ook in deze Bright Podcast: Elon Musk zorgt voor een spannende week bij Twitter en waarom koopt Sonos een Nederlandse startup voor 100 miljoen dollar?

Luister op Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en ART19.

Elon Musk heeft een rare verhouding met Twitter. Hij is één van de populairste gebruikers, de grootste aandeelhouder, en hij zou bij de raad van bestuur komen, maar doet dat nu toch maar niet. Wat is er aan de hand?

Verder schrapt Marktplaats zonder veel uitleg de functie Gelijk Oversteken, nog voordat het alternatief klaar is. En het grote speakermerk Sonos heeft een Nederlandse startup overgenomen.

Bright maakt kans op een Online Radio Award: stem op ons.

Elon
Lees ook:
Elon Musk houdt Twitter in een wurggreep: is hij een gevaar voor het bedrijf?

Tips uit deze aflevering:

Vertaalsite: Pryv.it, een gratis site die directe en accurate vertalingen tussen Oekraïens, Nederlands en Engels maakt. Handig voor als je een Oekraïense vluchteling tegen het lijf loopt: een mobiele browser is genoeg en met een QR-code leg je contact. Ontwikkeld door Siebrand Dijkstra, de Friese bedenker van schoolsoftware Magister en ceo van AppMachine. Dijkstra werkte al langer samen met Oekraïense programmeurs.

Video: Android-voorjaarscollectie. Er zijn weer veel nieuwe Android-telefoons verschenen, Bram vergelijkt ze en beloont de beste met een plekje in onze koopgids Bright Stuff.

Serie: Dirty Lines, een nieuwe Nederlandse Netflix Original, over de preutse psychologiestudente Marly wiens op kamers gaan samenvalt met de opkomst van sekslijnen in Nederland in de jaren tachtig en de opkomst van house-muziek en de start van de RoXY.

Nederlands
Lees ook:
Nederlands bedrijf maakt gratis vertaalsite voor Oekraïense vluchtelingen

In de Bright Podcast bespreken we elke week de belangrijkste ontwikkelingen in de tech-wereld, aangevuld met tips.

Volg de podcast op: Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en ART19 of voeg de RSS-feed toe aan je favoriete podcast-app.

Marktplaats
Lees ook:
Marktplaats stopt met functie Gelijk Oversteken, alternatief nog in ontwikkeling
BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl