De strijd om Twitter

Musk aangeklaagd: aankoop Twitter-aandelen niet op tijd openbaar

13 april 2022 05:42 Aangepast: 13 april 2022 07:36
Elon Musk is de grootste aandeelhouder van Twitter Beeld © Getty

Elon Musk is aangeklaagd door een aandeelhouder van Twitter. Doordat de Tesla-topman pas laat bekendmaakte dat hij een belang in Twitter heeft, hield hij de aandelenkoers volgens de aandeelhouder kunstmatig laag. Musk kocht de aandelen al op 14 maart, maar maakte dat pas op 4 april bekend.

De aandeelhouder heeft Elon Musk, de rijkste man ter wereld, voor een federale rechtbank in New York aangeklaagd vanwege effectenfraude. Omdat Musk een belang van meer dan 5 procent in Twitter nam, had hij de aankoop volgens de wet binnen 10 dagen na aankoop bekend moeten maken. Dat deed hij niet.

De aanklager vertegenwoordigt een groep investeerders die tussen 24 maart en 1 april Twitter-aandelen hebben verkocht.

Grootste aandeelhouder

Vorige week werd bekend dat Musk een belang van ruim 9 procent heeft genomen in Twitter. Hij is daarmee de grootste aandeelhouder. Twitter bood hem vervolgens een plek aan in zijn raad van bestuur.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Elon Musk houdt Twitter in een wurggreep: is hij een gevaar voor het bedrijf?

De toetreding van Musk tot de raad van bestuur leidde tot woede en onrust bij het personeel van Twitter. Musk besloot uiteindelijk toch niet toe te treden tot de raad van bestuur. 

Kritiek op beleid Twitter

De rijkste man ter wereld uitte recent meerdere keren kritiek op het beleid van Twitter. De miljardair gaat prat op de vrijheid van meningsuiting en vindt het moderatiebeleid van Twitter te streng. Dit weekend vroeg hij zich hardop af 'of Twitter stervende' is, omdat de tien populairste gebruikers op het platform opvallend weinig tweets versturen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Twitter-ceo: Elon Musk treedt niet toe tot raad van bestuur

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore