Tienduizenden duels op FIFA+

FIFA lanceert gratis voetbalstreamingdienst

12 april 2022 15:39 Aangepast: 12 april 2022 15:47

Voetbalbond FIFA heeft in aanloop naar het WK in Qatar een eigen gratis streamingdienst gelanceerd. Op FIFA+ zijn duizenden live duels en gearchiveerde voetbalwedstrijden te bekijken, waaronder veel oude WK-wedstrijden.

Gebruikers van FIFA+ kunnen er ook terecht voor nieuws, informatie over toernooien en een aantal originele series en documentaires, meldt de FIFA.

De bedoeling is dat tegen het eind van 2022 zo'n 40.000 live wedstrijden per jaar zullen worden gestreamd, van honderd voetbalbonden van over de hele wereld. Het gaat dan bijvoorbeeld om wedstrijden in Europese competities als de Deense Superliga, de Poolse Ekstraklasa en de Slowaakse Fortuna Liga. Van de 40.000 duels zijn er 11.000 in het vrouwenvoetbal.

Bij de lancering zijn onder andere de series Ronaldinho: The Happiest Man in the World, Croatia: Defining a Nation en het eerste seizoen van Captains online gezet.

Ook de door het Nederlands elftal verloren WK-finales van 1974, 1978 en 2010 zijn volledig te streamen op de dienst.

De dienst is momenteel beschikbaar in vijf talen (Engels, Frans, Duits, Portugees en Spaans), in juni volgen er nog zes.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Viaplay reageert op kritiek: 'Succesvolste lancering in nieuw land'

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van