Tweets achteraf bewerken

Twitter bevestigt: we werken aan een bewerkknop

06 april 2022 01:08
De editknop kan frustratie na het sturen van een tweet met een fout tegengaan Beeld © Getty

Twitter zegt sinds vorig jaar aan een bewerkknop voor tweets te werken. Het bedrijf gaat de functie de komende tijd testen onder abonnees van de dienst Twitter Blue.

"We werken sinds vorig jaar aan een bewerkingsfunctie", laat Twitter weten. Het bedrijf zegt het idee voor de bewerkknop niet te hebben gekregen van Elon Musk, die deze week een peiling over zo'n edit-functie plaatste.

Musk is sinds kort de grootste aandeelhouder van Twitter. Hij kocht 9,2 procent van de aandelen in het bedrijf en neemt ook zitting in de raad van bestuur. Twitter-topman Parag Agrawal reageerde Musks poll door erop te wijzen dat 'de gevolgen van de peiling belangrijk zullen zijn'. "Stem alsjeblieft voorzichtig." Daarmee kopieerde hij een tweet die Musk op 25 maart postte. Toen vroeg hij aan zijn volgers of Twitter voldoet aan de 'voorwaarden van de vrije meningsuiting'.

Geen grap

Op 1 april plaatste Twitter al een bericht dat het werkte aan een bewerkknop, maar dat leek toen een grap te zijn.

"We beginnen de komende maanden met testen binnen de testomgeving van Twitter Blue om erachter te komen wat werkt, wat niet en wat er mogelijk is." Twitter Blue is een betaald abonnement waarbij gebruikers exclusieve toegang krijgen tot allerlei premiumfuncties.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Elon Musk neemt zitting in raad van bestuur Twitter

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van