Ga naar de inhoud
Reddit

Nachtwacht 'geschilderd' op gemeenschappelijk kunstwerk Reddit

Beeld © Reddit

Op het gemeenschappelijke kunstwerk Place op Reddit, wordt een riant deel opgevuld door een afbeelding van de Nachtwacht.

Place is een terugkerend experiment van sociale website Reddit. Het idee is dat vijf dagen lang alle Reddit-gebruikers gemeenschappelijk een kunstwerk maken. Iedereen mag elke vijf minuten een pixel inkleuren op een enorm wit vlak. Een riant deel van dit veld wordt nu gevuld door Nederlanders.

Ongeveer tienduizend Nederlanders zijn actief om onder andere de Nachtwacht een plek te geven op Place. Dat vertelt een van de deelnemers aan NU.nl. Via chat-app Discord worden afspraken gemaakt door de kunstenaars.

Diplomaten

Omdat iedereen afbeeldingen weer kan verpesten, hebben de Nederlanders deals gemaakt met andere gemeenschappen. Daarvoor zijn er vijftig tot honderd diplomaten aan de slag, die samen met andere landen bepalen waar de grenzen van hun afbeeldingen liggen. 

Naast de Nachtwacht is er op dit moment onder andere ook een afbeelding van een Nederlands schip, het logo van de NOS, windmolens, wiet, de Erasmusbrug en een frikandelbroodje op Place te zien.

Dinsdag eindigt deze versie van Place. Er zijn dan geen pixels meer aan te passen.

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:

Luister onze podcast

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

Bron: Bright