Nieuwe functies

Sneller afspelen en pauzeren: WhatsApp verbetert spraakberichten

30 maart 2022 20:12 Aangepast: 30 maart 2022 21:15
Beeld © WhatsApp

WhatsApp voegt een aantal nieuwe functies toe aan zijn spraakberichten, zoals het pauzeren van een opname en het afspelen van berichten buiten de chat.

Sinds de introductie van spraakberichten in 2013 is het aantal verstuurde audioberichten opgelopen tot 7 miljard per dag, schrijft WhatsApp in een blogpost. Het bedrijf sleutelt nu verder aan de functie met een zestal verbeteringen.

Zo krijgen WhatsApp-gebruikers de mogelijkheid om een spraakbericht af te luisteren zonder in de chat te blijven, zodat je tegelijkertijd nog andere dingen kan doen. Tijdens het opnemen van een spraakbericht kun je vanaf nu ook een pauze inlassen, zodat je later weer verder kan met de opname.

Geluidsgolf zichtbaar

Berichten gaan de geluidsgolf duidelijk tonen, zodat je beter inzicht hebt in de opname. Je kunt je eigen opnamen straks op je smartphone af luisteren voordat je ze verstuurt, iets wat in de desktopapp al mogelijk was.

Ten slotte zal WhatsApp het moment waarop je een bericht pauzeert gaan opslaan, zodat je later terug kan komen om het bericht af te luisteren, en kun je berichten dadelijk versneld afspelen. Deze verbeteringen worden "in de komende weken" uitgerold. 

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van