NFT

Politie legt voor het eerst beslag op NFT’s

30 maart 2022 10:44
Beeld ter illustratie Beeld © Getty

Voor het eerst heeft een Nederlandse opsporingsdienst beslag gelegd op NFT's, non-fungible tokens. De politie in Oost-Nederland nam 'meerdere' NFT's in beslag in een onderzoek naar de verkoop van privégegevens.

"Doordat NFT’s een waarde vertegenwoordigen, kunnen ze daarmee als opbrengst van strafbare feiten worden afgepakt, zoals normaliter bijvoorbeeld gebeurt met dure auto’s of grote sommen cashgeld", zegt de politie.

NFT’s zijn een soort digitaal certificaat van echtheid. Met behulp van blockchain-technologie bewijst een NFT dat iemand de eigenaar van een digitaal object is. De technologie werd vorig jaar populair om het eigenaarschap van digitale kunstwerken aan te tonen, hoewel sommige bedrijven al praktischere toepassingen hebben gevonden.

In het onderzoek naar de handel in privégegevens zijn eerder deze maand twee mannen opgepakt: een 23-jarige man uit Weesp en een 19-jarige man uit Hilversum.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Zuckerberg kondigt aan: NFT’s komen naar Instagram

De politie zegt in onderzoeken naar cybercrime steeds vaker beslag te leggen op cryptovaluta. "Dit is de eerste keer dat er door een Nederlandse opsporingsdienst beslag is gelegd op NFT’s."

Hoeveel de in beslag genomen NFT's naar schatting waard zijn, heeft de politie niet bekendgemaakt.

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van