Ga naar de inhoud
Betalen voor podcasts

Podimo neemt grootste podcastuitgever van Nederland over

Dag en Nacht Media, de grootste podcastuitgever van Nederland, wordt overgenomen door de betaalde podcastdienst Podimo. De app van het Deense bedrijf wordt volgende maand in Nederland gelanceerd.

Podimo heeft hetzelfde model als Netflix: een maandabonnement voor reclamevrij luisteren, waaronder veel exclusieve podcasts. Het abonnement kost 5 euro per maand. 

Dag en Nacht Media werd in 2015 opgericht door de jeugdvrienden Tim de Gier en Anne Janssens. Tot nu toe was V-Ventures de enige investeerder in het bedrijf. Alle aandelen zijn nu in handen van Podimo.

Podimo zegt nog niet welke podcasts van Dag en Nacht en andere Nederlandse uitgevers exclusief beschikbaar zullen komen op zijn platform. Dat zal in april bekend worden gemaakt.

Spotify
Lees ook:
Spotify trekt zich helemaal terug uit Rusland

"De podcastmarkt is ontzettend snel gegroeid de afgelopen jaren. Door de samenwerking met Podimo kunnen we nu het volume en de kwaliteit van onze podcasts verder opschroeven", zegt De Gier. "Er zijn nog heel veel verhalen die we graag willen vertellen, maar waar we tot nu toe de middelen niet voor hadden."

Maandelijks worden momenteel acht miljoen afleveringen van Dag en Nacht-podcasts beluisterd. Bekende podcasts die onderdeel zijn van het netwerk van het bedrijf zijn onder meer Man Man Man, Mr. Big, Alle Geschiedenis Ooit, Een Podcast over Media, de Bright Podcast en De Rode Lantaarn.

Bright blok

Meer tech bij Bright:

Luister onze podcast

Kijk onze video's

Volg ons op Facebook, Instagram en Twitter