Volgend jaar

Nintendo stelt opvolger Zelda-hit Breath of the Wild uit

29 maart 2022 19:43 Aangepast: 29 maart 2022 19:47
Beeld © Nintendo

Nintendo stelt de opvolger van zijn razendpopulaire Zelda-game Breath of the Wild uit naar volgend jaar.

Dat maakte producent Eiji Aonuma vandaag bekend in een video op YouTube. In eerste instantie stond de game gepland voor ergens eind dit jaar, maar dat zal nu 'in de lente van 2023' worden.

"Om ervoor te zorgen dat deze game iets bijzonders wordt, blijft het hele team hard werken aan deze game", belooft Aonuma. 

Aonuma biedt in het filmpje verder zijn excuses aan. Daarnaast liet hij wat beelden zien aan het spel, dat volgens hem "zowel op het land als in de lucht" plaatsvindt.

"Maar deze uitgebreide wereld rijkt nog verder dan dat", zegt Aonuma. Hij noemt verdere gameplaytoevoegingen in het algemeen, maar geeft verder geen details.

Miniatuurvoorbeeld
Recensie

Review Elden Ring: leuker en moeilijker dan de voorgangers

Grote impact Breath of the Wild

Legend of Zelda: Breath of the Wild maakte een enorme impact toen de game in 2017 op de markt kwam. De game werd geroemd om zijn open wereld, die niet volgebouwd is met activiteiten op een kaart, maar die het juist beloont om zelf op ontdekkingstocht te gaan.

De invloed van Breath of the Wild is inmiddels ook in nieuwe games te voelen. Zo pakt de recente hit Elden Ring zijn open wereld op een soortgelijke manier als de Zelda-game aan, en rukt de zweefvlieger op als voertuig in dit soort games. 

De Zelda-titel is inmiddels 25 miljoen keer verkocht wereldwijd, en behaalde op recensieverzamelsite Metacritic een torenhoge score van 97 van de 100 punten.

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van