Ga naar de inhoud
Nieuwe functie op komst

WhatsApp wil gebruikers bestanden tot 2 GB laten delen

Chat-app WhatsApp is begonnen met een test waarbij gebruikers bestanden tot 2 GB kunnen delen. Tot nu toe was het alleen mogelijk om bestanden tot 100 MB te versturen via de app.

De test van WhatsApp is gemeld op de Argentijnse nieuwssite La Nacion. Een kleine groep bèta-testers zou sinds 23 maart in het land de mogelijkheid hebben gekregen om bestanden tot 2 GB te kunnen delen. Het lijkt erop dat de feature zowel op iOS-apparaten als Android-toestellen wordt getest.

Volgens La Nacion wordt de feature in Argentinië getest omdat het land een groot aantal gebruikers heeft, die een grote verscheidenheid aan toestellen gebruiken. Het is voorlopig nog niet bekend hoe lang de test gaat duren en of het bedrijf van plan is de limiet voor alle gebruikers wereldwijd te verhogen. 

In een verklaring zegt WhatsApp dat het bedrijf "altijd nieuwe manieren test" om de WhatsApp-ervaring te verbeteren. "Aangezien veel mensen nog steeds thuis of op afstand werken of virtueel contact hebben met familie en vrienden, is het belangrijk dat gebruikers de vrijheid hebben om grotere bestanden te kunnen versturen."

Telegram
Lees ook:
Telegram haalt WhatsApp in als grootste chatapp in Rusland

Al sinds 2020 bij Telegram

Concurrent Telegram laat gebruikers al sinds 2020 bestanden van 2 GB versturen. De Russische tegenhanger van Whatsapp wint steeds meer aan populariteit. Zo zou de app al meer dan een miljard keer zijn gedownload. 

Sommige gebruikers van WhatsApp stapten vorig jaar over naar Telegram, nadat WhatsApp de gebruiksvoorwaarden aanpaste. Daardoor kunnen de gegevens van gebruikers buiten Europa worden gedeeld met moederbedrijf Meta, dat toen nog Facebook heette. 

Telegram heeft echter zelf ook geen al te beste reputatie. Zo zou de app onder meer worden gebruikt om misinformatie te verspreiden. Ook wordt Telegram gebruikt om drugs en wapens te verkopen en werden er vorig jaar rellen georganiseerd. Moderators zouden bovendien heel laks zijn met het verwijderen van illegale content.

Bright blok

Bright is verhuisd naar Bright.nl

Nieuwe artikelen van Bright zijn voortaan te vinden op Bright.nl.

Kijk ook onze video's op YouTube.

En luister onze podcast.