Ga naar de inhoud
Kritiek op beleid Twitter

Elon Musk denkt 'serieus' na over starten eigen sociaal netwerk

Elon Musk Beeld © Getty

Tesla-baas Elon Musk denkt er "serieus" over om een eigen sociaal netwerk op te richten. Twitter beperkt volgens hem de vrijheid van meningsuiting.

Musk zegt dat Twitter kan worden gezien als een soort dorpsplein. Door zich niet aan de principes van vrijheid van meningsuiting te houden ondermijnt Twitter volgens hem de democratie. 

De Tesla-topman zette een peiling op Twitter, waarbij zijn volgers konden stemmen over de vraag of Twitter zich houdt aan de principes van vrije meningsuiting. Zeventig procent van de 2 miljoen gebruikers die hun stem uitbrachten antwoordde met 'nee'.

Op de vraag of hij overweegt 'een nieuw social media platform te bouwen' waarbij 'het naleven van de vrijheid van meningsuiting de hoogste prioriteit krijgt', reageerde Musk met: "Ik denk er serieus over na."

Conflict met beurswaakhond over tweets

Musk ligt al jaren in de clinch met de Amerikaanse beurstoezichthouder Securities and Exchange Commission (SEC). De SEC heeft bevolen dat alle tweets die Musk over Tesla verstuurd vooraf door juristen gecontroleerd worden. De topman heeft in het verleden namelijk met tweets over Tesla gezorgd voor grote schommelingen van de beurskoers van het bedrijf. Musk vindt dat de SEC zijn vrijheid van meningsuiting beperkt.

Elon
Lese ook
Elon Musk werkt aan 'nieuw masterplan' voor Tesla
Bright blok

Bright is verhuisd naar Bright.nl

Nieuwe artikelen van Bright zijn voortaan te vinden op Bright.nl.

Kijk ook onze video's op YouTube.

En luister onze podcast.