Ukraina 24 op de kabel

Ziggo gaat Oekraïense nieuwszender doorgeven

26 maart 2022 19:01

Vanaf 31 maart is de Oekraïense nieuwszender Ukraina 24 tijdelijk te zien bij Ziggo. De provider wil Oekraïense vluchtelingen in Nederland zo de mogelijkheid geven 'ook via tv op de hoogte blijven van het nieuws in hun geboorteland'.

"Hoe afschuwelijk en verdrietig het dagelijkse oorlogsnieuws ook is, zo helpen we ze om goed geïnformeerd te zijn en verbonden te blijven met hun land", zegt Jeroen Hoencamp, CEO van VodafoneZiggo. 

Ukraina 24 zal op kanaal 502 te zien zijn in alle tv-pakketten. Ook is de zender te bekijken via de Ziggo GO-app. De doorgifte geldt 'zolang de situatie in de Oekraïne daarom vraagt'.

De programmering van de 24/7-zender Ukraina 24, dat sinds 2006 bestaat, staat helemaal in het teken van de oorlog. De Oekraïense nieuwszenders werken sinds de start van de oorlog samen onder de naam United News, waardoor ze grotendeels dezelfde programma's uitzenden. Daarom volstaat Ziggo met de doorgifte van één Oekraïense nieuwszender.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Providers verlengen gratis bellen en sms'en van en naar Oekraïne

Simkaarten

VodafoneZiggo biedt klanten al gratis bellen en sms'en van en naar Oekraïne, net als KPN en T-Mobile. Dat gratis aanbod geldt bij VodafoneZiggo in ieder geval tot 30 april.

De provider heeft ook 12.000 simkaarten aan vluchtelingen uit Oekraïne gedoneerd. Op de simkaarten staat 6 GB aan data en 20 euro aan beltegoed.

Verder hebben Vodafone-vrijwilligers in grensgebieden rond Oekraïne geholpen bij het opzetten van noodnetwerken, waarmee vluchtelingen uit Oekraïne en hulpverleners toegang kregen tot gratis wifi. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Providers blokkeren Russische staatsmedia RT en Sputnik

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van