PlayStation-games

'Sony kondigt mogelijk volgende week game-abonnement aan'

25 maart 2022 19:29 Aangepast: 25 maart 2022 20:43
Beeld © Getty

Sony maakt mogelijk volgende week al zijn plannen voor een PlayStation-abonnementsdienst bekend.

Dat schrijft Bloomberg op basis van bronnen die bekend zijn met de plannen. Het abonnement moet een concurrent worden voor de succesvolle Xbox Game Pass-dienst van Microsoft.

De nieuwe dienst zou bestaan uit verschillende abonnementen, waarbij je meer of minder betaalt afhankelijk van welke nieuwe en oudere PlayStation-games je wilt spelen. Sony zou willen beginnen met een "spetterende selectie van zijn meest recente games", aldus Bloomberg.

De gametak van PlayStation is nog vrij afhankelijk van de inkomsten van zijn grote nieuwe games van 60 tot 70 euro per stuk. De kans dat een nieuwe game als God of War: Ragnarok er meteen op dag één opstaat, is dus gering.

Daarmee blijft Sony achter op Microsoft, dat veel van zijn grote nieuwe games wel al op de dag van lancering aanbiedt via Game Pass. Wel is Sony bereid om de archieven in te duiken en ook veel klassieke oudere PlayStation-games aan te bieden, schrijft Bloomberg.

Miniatuurvoorbeeld
Xbox

Microsoft verkoopt poster van grootste Xbox-fiasco

PlayStation games via de cloud

Het duurste abonnement zou ook toegang bieden tot demo's en de mogelijkheid om games vanuit de cloud naar je apparaten te streamen. Het was al mogelijk om een abonnement met cloudgaming bij Sony af te sluiten, maar deze PlayStation Now-dienst werd nooit een groot succes.

De nieuwe dienst, die momenteel nog de codenaam 'Spartacus' draagt', zou Sony's bestaande PlayStation Now- en PlayStation Plus-diensten vervangen. Hoeveel de dienst gaat kosten is nog niet bekend; de twee Game Pass-abonnementen van Microsoft kosten momenteel 10 en 13 euro per maand. 

Miniatuurvoorbeeld
Nieuwe game

'Grand Theft Auto 6 verschijnt in 2023'

Rockstar kondigt GTA+-abonnement aan

Sony is niet de enige die speelt met het idee van een abonnement, al heeft de Britse gamemaker Rockstar Games totaal andere plannen. Hun dienst is bedoeld voor GTA-liefhebbers op de PlayStation 5 en Xbox Series X|S. Deze dienst is specifiek bedoeld voor de game Grand Theft Auto Online.

Abonnees krijgen maandelijks 500.000 virtuele dollars om mee te spelen. Ook krijgen ze toegang tot een reeks upgrades en andere toevoegingen zoals kleding, verf en een yacht voor booteigenaren. Het abonnement kost 6 dollar per maand.

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore