Ga naar de inhoud
Hackersgroep slaat toe

Microsoft is ook gehackt door de groep die Okta hackte

Beeld © Getty

Microsoft bevestigt claims van de hackersgroep Lapsus$ dat er ingebroken is op een account van het techbedrijf. De toegang is volgens Microsoft wel beperkt.

Lapsus$ kwam gisteren in het nieuws vanwege een hack op authenticatiedienst Okta. Ook hackte de groep onlangs de grote fabrikanten Nvidia en Samsung.

Nu claimt Lapsus$ dat het bij de hack van Microsoft stukken van de achterliggende software en code heeft gestolen van de zoekmachine Bing, Bing Maps en Microsoft-spraakassistent Cortana.

Okta
Lees ook:
Okta waarschuwt voor mogelijke gevolgen van hack

Vooraf aangekondigd

Microsoft stelt in een reactie dat de schade beperkt is, omdat er maar één account is gecompromitteerd door de hackersgroep. "Microsoft vertrouwt niet op de geheimhouding van de broncode als veiligheidsmaatregel en het inzien van de code leidt dan ook niet tot een verhoogd risico", aldus het bedrijf.

Microsoft zegt dat Lapsus$ brutaal is en zijn aanvallen soms zelfs vooraf aankondigt via sociale media. Mede daardoor had Microsoft de groep al langer in het vizier en kon de aanval snel gestopt worden. De groep staat volgens Microsoft "bekend om pure afpersing en een destructief model zonder toepassing van ransomware".

Anonymous
Lees ook
Anonymous gaat door na drie weken 'Rusland hacken'

Cyberoorlog dreigt: hoe kan dit ook Nederland raken?

08:25
Bright blok

Volg Bright voor meer tech:

Luister onze podcast

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van