Hackers

Israëlische overheidswebsites plat door grote cyberaanval

14 maart 2022 22:28 Aangepast: 14 maart 2022 22:33
Beeld ter illustratie Beeld © ThanaPrasongsin/Getty

Meerdere Israëlische overheidswebsites zijn maandag getroffen door een cyberaanval. Het zou de grootste cyberaanval ooit tegen Israël zijn.

Onder andere de websites van de ministeries van Binnenlandse Zaken, Volksgezondheid, Justitie en Welzijn gingen offline, evenals die van het kabinet van de minister-president. Dat meldden Israëlische media. 

Het Israëlische ministerie van Communicatie sprak van een "brede cyberaanval". Wie daarvoor verantwoordelijk is, werd niet gezegd. Volgens het nationale cyberagentschap werd een provider aangevallen met een DDoS-aanval, waardoor onder andere overheidswebsites korte tijd uit de lucht waren. "Inmiddels zijn alle websites weer operationeel", meldt de instantie.

Een bron bij defensie zegt tegen de krant Haaretz dat dit de grootste cyberaanval ooit is die tegen Israël is uitgevoerd.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Microsoft: hackers vielen ruim 20 Oekraïense overheden en banken aan

Het vermoeden bestaat dat een staat of een grote organisatie achter de aanval zit. Volgens Reuters hebben Israëlische overheidswoordvoerders gewezen op een mogelijke betrokkenheid van Iran of door Iran gesteurde groeperingen.

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van