Ga naar de inhoud
NFT

Interesse in NFT's en metaverse alweer fors gedaald

De zogeheten non-fungible tokens (NFT's) werden onthaald als het nieuwe hoofdstuk na bitcoin, terwijl techbedrijven in de metaverse gouden bergen zagen. Nu lijkt de interesse in beide techtrends weer snel te verslappen.

Twee op de toekomst gerichte technologieën: NFT's zouden onder andere digitale kunst voor altijd veranderen, de metaverse zou de toekomst van sociale media worden. Het moederbedrijf van Facebook heeft zelfs haar naam in Meta veranderd, terwijl bedrijven als Microsoft en YouTube er toekomst in zien.

Het grote publiek is de interesse in de twee zaken alweer verloren, blijkt uit data van Google Trends, meldt Forbes. Die data laten zien hoe groot de interesse in een bepaalde zoekterm was en is. Dan valt op dat de interesse in zowel NFT's als de metaverse al over het hoogtepunt is.

Beide zoektermen verliezen sinds eind januari fors aan interesse op Google. Die interesse wordt gemeten als indexcijfer, waarbij 100 de piek van het aantal zoekopdrachten betekent. Voor de metaverse lag die piek eind oktober, in de week dat Facebook zijn naam in Meta veranderde.

Ubisoft:
Lees ook:
Ubisoft: 'Gamers snappen NFT's gewoon nog niet'

Dalende interesse niet door oorlog

Lag de interesse van metaverse en NFT eind januari nog op respectievelijk 66 en 57 uit de 100, inmiddels is dat gedaald tot 29 punten voor metaverse en 17 voor NFT. Die afname in interesse is opvallend en begon dus al eind januari, ruim voor de oorlog in Oekraïne.

Er is ook geen samenhang te vinden met vergelijkbare zaken, zoals blockchain en bitcoin: de interesse daarin is redelijk stabiel gebleven.

Kritische gamers

Vooral NFT's hebben de afgelopen maanden veel tegengas gekregen vanuit de game-industrie. Bedrijven als EA en Ubisoft kondigden met veel fanfare stappen richting NFT's aan, tot grote onvrede van zowel werknemers als gamers. De metaverse op zijn beurt blijft vooralsnog een toekomstvisie, waarbij zowel de werelden als de benodigde vr-brillen eigenlijk nog op de markt moeten komen.

NFTs:
Luister ook:
NFTs: nieuw cryptospeelgoed of bloedserieuze belegging?

Met NFT kan iedereen online 'kunst' verkopen:

09:02
Bright blok

Bright is verhuisd naar Bright.nl

Nieuwe artikelen van Bright zijn voortaan te vinden op Bright.nl.

Kijk ook onze video's op YouTube.

En luister onze podcast.

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl