Ga naar de inhoud
Siri-speaker

Apple brengt slimme speaker HomePod mini in Nederland uit

Beeld © Apple

Apple brengt zijn slimme speaker HomePod mini officieel in Nederland op de markt. Dat gebeurt vijf jaar na de introductie van de eerste HomePod en anderhalf jaar nadat de mini-versie in de eerste landen verscheen.

De HomePod mini is een kleinere variant van de HomePod, een speaker die Apple inmiddels niet meer verkoopt. De HomePod mini is een slimme speaker, die via Siri met spraakbediening aangestuurd kan worden. Gebruikers kunnen de speaker vragen om muziek via Apple Music of enkele andere diensten te draaien.

Twee HomePod mini's kunnen gekoppeld worden voor stereo-geluid. Ook kunnen gebruikers hun muziek in speakers in meerdere ruimtes laten horen. De speakers ondersteunen AirPlay en de functie Handoff: tik met een iPhone op de HomePod en de muziek of het telefoongesprek wordt automatisch naar de speaker overgezet.

Apple
Lees ook:
Apple kondigt nieuwe versies iPhone SE en iPad Air aan

Smart home bedienen

De speakers kunnen ook worden ingesteld als ontvangers voor het geluid van de Apple TV. De HomePod mini kan ook gebruikt worden om smart home-gadgets aan te sturen, zoals lampen en thermostaat. Voorwaarde is wel dat zulke gadgets Apple's HomeKit-ecosysteem ondersteunen.

De komst van de HomePod mini naar Nederland werd al verwacht. In december 2021 werd een Nederlandstalige versie van Siri toegevoegd aan de HomePod en HomePod mini.

De HomePod mini is vanaf eind deze maand te koop voor 109 euro, en is beschikbaar in de kleuren wit, grijs, blauw, oranje en geel.

Apple
Lees ook:
Apple onthult Mac Studio: computer met snelste Apple-chip ooit
BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl