Ga naar de inhoud
Cybercrime

Samsung: hackers stalen broncode Galaxy-telefoons

Samsung is slachtoffer geworden van hackers die interne gegevens hebben buitgemaakt. Het gaat onder andere om de broncode van Samsungs Galaxy-telefoons.

Samsung heeft vandaag bevestigd dat hackers toegang hebben gekregen tot interne data van het bedrijf. "Er was een inbreuk op de beveiliging met betrekking tot bepaalde interne bedrijfsgegevens", aldus een woordvoerder van de Zuid-Koreaanse fabrikant. "Volgens onze eerste analyse heeft de inbreuk betrekking op een broncode voor de werking van Galaxy-apparaten."

De hackersgroep LAPSUS$ verspreidde afgelopen weekend een bestand met 190 GB aan data die van Samsung zou zijn gestolen. De geheime broncode zou onder meer te maken hebben met de beveiliging van Samsung Galaxy-telefoons. Dezelfde cybercrime-bende hackte onlangs ook de grote chipfabrikant Nvidia.

Review
Kijk ook:
Review Samsung Galaxy S22: is dit de perfecte smartphone?

'Geen gegevens van klanten gestolen'

Onder de gelekte data waren onder andere algoritmes voor biometrische beveiliging van apparaten en voor de authenticatie van Samsung-accounts.

De Zuid-Koreaanse fabrikant zegt maatregelen te hebben genomen om de beveiliging te verbeteren, aldus een woordvoerder tegen Bloomberg. Er zouden geen persoonlijke gegevens van klanten zijn buitgemaakt. "Momenteel verwachten we geen gevolgen voor ons bedrijf of onze klanten."

Samsung
Lees ook
Samsung belooft update die 'vertragen van apps' moet voorkomen
Bright blok

Meer tech bij Bright:

Luister onze podcast

Kijk onze video's

Volg ons op Facebook, Instagram en Twitter