Geen series meer voor Russen

Netflix trekt stekker uit streamingdienst in Rusland

06 maart 2022 23:06 Aangepast: 07 maart 2022 07:50

Netflix heeft zijn streamingdienst tijdelijk stopgezet in Rusland uit protest tegen de invasie van Oekraïne door Russische troepen. "Gezien de omstandigheden ter plaatse hebben we besloten om onze dienstverlening in Rusland op te schorten", zegt Netflix.

Eerder deze week kondigde de streamingdienst al aan dat het alle toekomstige projecten en acquisities uit Rusland tijdelijk zou stopzetten. Netflix had onder meer vier Russische 'Netflix Originals' in de maak.

Extra stap

De streamingdienst weigerde eerder al om twintig Russische kanalen aan te bieden die het volgens de Russische wet moest hosten. Nu zet het bedrijf de extra stap om zijn dienst volledig stop te zetten.

Rusland is voor Netflix een kleine markt. Het bedrijf heeft er nog geen miljoen abonnees, terwijl de streamingdienst wereldwijd 222 miljoen abonnees telt.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Facebook en Twitter officieel geblokkeerd in Rusland

TikTok zet uploads in Rusland stop

TikTok besloot eerder vandaag de mogelijkheid tot het uploaden van nieuwe video's en het starten van livestreams tijdelijk stop te zetten Rusland. Dat besloot de video-app vanwege de nieuwe strenge wetten over het verspreiden van 'nepnieuws' die Rusland afgelopen week aannam.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

TikTok: geen nieuwe video's en livestreams vanuit Rusland meer

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore