Wargaming

World of Tanks-maker ontslaat topman om pro-Russische uitspraken

01 maart 2022 20:56 Aangepast: 01 maart 2022 21:03
Beeld © Wargaming

Creatief hoofd Sergey Burkatovskiy van World of Tanks-maker Wargaming is ontslagen om zijn steun voor de Russische invasie van Oekraïne.

Hij schreef enkele dagen geleden op zijn Facebook-pagina dat hij 'de operatie van het Russische leger, de Volksrepubliek Donetsk en Volksrepubliek Luhansk' steunt, schrijft PC Gamer. Het bericht is inmiddels offline gehaald, maar Burkatovskiy vertrok de dag daarop bij Wargaming.

Wargaming, van oorsprong Wit-Russisch, heeft een aanzienlijk grote afdeling in de Oekraïense hoofdstad Kiev met meer dan 550 werknemers. Het hoofdkantoor van het bedrijf staat sinds 2011 op Cyprus.

Wit-Rusland is een bondgenoot van Rusland en staat toe dat Russische troepen Oekraïne via zijn grondgebied binnenvallen.

Miniatuurvoorbeeld
Oorlog

De laatste ontwikkelingen van de oorlog in Oekraïne

Kantoor in Kiev

"De veiligheid van onze werknemers staat voor ons voorop. Wij zetten ons op dit moment in om onze collega's te helpen en te voorzien van huisvesting, vervroegd salaris en reisgeld", schreef Wargaming. Verder benadrukte het bedrijf dat de persoonlijke mening van Burkatovskiy "categorisch niet die van ons is".

Wargaming zette de advertenties voor zijn World of Tanks korte tijd stil toen de invasie begon. Inmiddels mag er buiten Oekraïne weer geadverteerd worden voor het spel, waarin spelers elkaar met historisch accurate virtuele tanks bestrijden. 

Daarnaast doneerde Wargaming zo'n 900.000 euro aan het Oekrainse Rode Kruis. 

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van