Ga naar de inhoud
Cyberoorlog

Anonymous zet 'data Russisch ministerie van defensie' online

Hackersgroep Anonymous heeft vrijdag nieuwe cyberaanvallen op de Russische regering uitgevoerd. Daarbij werden gegevens van het Russische ministerie van defensie online gezet.

Het internationale hackerscollectief begon donderdag met de cyberaanvallen op Russische overheden en bedrijven, waaronder het netwerk van de staatstelevisie RT en meerdere providers. Ook de websites van het Kremlin, het Russische parlement, ministeries en andere overheidsdiensten worden continu aangevallen. Vrijdagmiddag zei de groep de website van het Russische ministerie van defensie te hebben platgelegd.

's Avonds plaatste een van de Anonymous-accounts op Twitter een downloadlink naar wat een gehackte database zou zijn met contactgegevens van medewerkers van het Russische defensieministerie. Korte tijd later werd die tweet door Twitter verwijderd wegens schending van de voorwaarden.

Anonymous is een internationale groep hackers van wie de identiteiten onbekend zijn. Ze voeren regelmatig digitale aanvallen op overheden uit. In het verleden namen de hackers bijvoorbeeld de systemen van China onder vuur en werden websites van Donald Trump offline gehaald.

Oekraïne
Lees ook
Oekraïne vraagt hackers om hulp

'Gevecht tussen democratie en fascisme'

"We zijn ervan overtuigd dat sancties geen effect hebben op het criminele regime van Poetin. We roepen landen die Oekraïne steunen op om de banden met Rusland te verbreken en Russische ambassadeurs uit te zetten", aldus Anonymous. De strijd in Oekraïne is volgens de groep geen gevecht tussen de NAVO en Rusland, 'maar tussen democratie en fascisme'.

"We zullen de levens die verloren zijn gegaan onder het regime van Poetin niet vergeten", schrijft een van de Anonymous-leden, die mede-hackers oproept geen aanvallen op banken uit te voeren. "Dat schaadt de regeringen niet, daar raak je alleen de mensen mee."

Zo
Lees ook
Zo wordt OSINT gebruikt tegen Russische en Oekraïense propaganda
BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl