Sinds 2005 elk jaar een nieuw spel

'Volgend jaar geen nieuwe Call of Duty-game'

23 februari 2022 09:29
Call of Duty Beeld © Bloomberg

Activision Blizzard gaat de lancering van de nieuwe Call of Duty-game die volgend jaar op de planning stond uitstellen. Daardoor zou er voor het eerst sinds 2005 geen nieuwe Call of Duty-titel verschijnen.

Dat meldt Bloomberg op basis van ingewijden. Het uitstel heeft volgens de bronnen niets te maken met de overname van het bedrijf door Microsoft voor ruim 60 miljard euro. Activision Blizzard zou het besluit hebben genomen omdat de nieuwe versie van de game niet aan de verwachtingen zou voldoen. 

Activision Blizzard komt volgend jaar wel met andere projecten. Zo zou er een nieuwe gratis online-versie van Call of Duty komen, waaraan ook wordt gewerkt door Activision-studio Treyarch, die ook de vertraagde game ontwikkelt. Ook komt er extra content voor Call of Duty 2022 Modern Warfare 2, dat dit najaar verschijnt. "We hebben een spannende reeks premium en gratis te spelen Call of Duty-games voor dit jaar, volgend jaar en daarna", zegt Activision in een reactie.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Mega-overnames in gameland: wat is er aan de hand?

400 miljoen games verkocht

Sinds de start in 2003 zijn er ruim 400 miljoen Call of Duty-games verkocht en sinds 2005 brengt Activision Blizzard elk najaar een nieuwe versie uit. De gratis versie uitgebracht in 2020, Call of Duty: Warzone, is een groot succes, maar dat gold niet voor de betaalde game van vorig jaar, Call of Duty: Vanguard.

Als overheden de overname door Microsoft goedkeuren wordt de deal in de zomer van 2023 afgerond. Daarna zou Microsoft de plannen rond Call of Duty nog kunnen wijzigen. 

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van