Op naar Steam

Bethesda stopt met eigen opstartprogramma voor games

22 februari 2022 20:43 Aangepast: 22 februari 2022 20:46
Beeld © Microsoft

Gamebedrijf Bethesda stopt in mei met zijn eigen dienst voor het installeren en opstarten van games.

Liefhebbers van games als Fallout 76 en Skyrim kunnen bij pc-webwinkel Steam terecht, schrijft het bedrijf vandaag. Het wordt vanaf april mogelijk om je opgeslagen games en alles dat er mee te maken heeft gratis naar Steam over te zetten.

Het wordt niet mogelijk gemaakt om je spellen naar een spelcomputer als de PlayStation of Xbox over te hevelen, of naar een andere webwinkel op pc, aldus Bethesda. Het kan ook zijn dat je voor sommige games je opgeslagen voortgang handmatig naar Steam moet kopieren.

Miniatuurvoorbeeld
Overname

EU geeft groen licht: Microsoft mag gamereus Bethesda kopen

Fallout 76

De game-uitgever benadrukt dat het alleen stopt met de software voor het opstarten van games. Heb je een account voor een volledig online spel als Fallout 76 via Bethesda.net, dan blijft die gewoon in gebruik.

Voortgang die gamers binnen dat spel hebben gemaakt blijft dan ook gewoon bewaard, en ook Atoms-punten die je gekocht hebt, blijven gewoon binnen die omgeving bestaan. Alleen voor het Fallout 1st-abonnement is er een kleine overstap nodig: die moet je handmatig omzetten naar een abonnement via Steam.

Zet je je games niet op tijd over, dan raak je ze niet meteen kwijt. Je blijft toegang houden tot je bibliotheek binnen Bethesda.net - je kan de games alleen niet meer op die manier opstarten. Wel raadt Bethesda aan om zo snel mogelijk naar Steam over te stappen.

Waarom is niet duidelijk

Het is niet helemaal duidelijk waarom Bethesda nu deze stap neemt. Het heeft mogelijk te maken met de overname van het bedrijf door Microsoft in 2020. Deze overname is halverwege vorig jaar voltooid. Microsoft heeft zijn eigen platformen voor de aankoop en het opstarten van games.

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van