Ga naar de inhoud
Verstelbare functies

Sony onthult ontwerp nieuwe virtual reality-bril PlayStation VR2

Beeld © Sony

Sony heeft het ontwerp van de PlayStation VR2 onthuld. Het uiterlijk is gebaseerd op de eerste PSVR en de PlayStation 5.

Sony heeft eindelijk het ontwerp van de tweede VR-bril voor de PlayStation onthuld. De komst van de bril werd een jaar geleden al aangekondigd, een maand later gevolgd door het ontwerp van de controllers en begin dit jaar werden technische details zoals de resolutie en beeldsnelheid bekend. Nu ook het uiterlijk is onthuld, resten alleen de prijs en verkoopdatum van de bril nog.

De nieuwe PSVR is volgens Sony gebaseerd op het eerste exemplaar, dat in 2016 voor de PS4 verscheen. De PSVR2 heeft tevens een verstelbare hoofdband waar de bril aan hangt.

Sluit aan bij ontwerp PlayStation 5

Het uiterlijk van de bril is wat ronder, volgens Sony om aan te sluiten op het ontwerp van zowel de controllers als van de PlayStation 5. Net als de PS5 is de nieuwe bril overwegend wit van kleur; het is nog niet bekend of de bril in andere kleuren beschikbaar komt.

Lichter en compacter

De nieuwe bril heeft naast de verstelbare hoofdband ook weer een gezichtsveld dat wat dichterbij of verder weg van de ogen kan worden gedraaid. De lenzen zijn dit keer ook in de breedte verstelbaar, zodat gebruikers ze beter loodrecht tegenover hun ogen kunnen zetten. Ook zit er een rooster voor ventilatie in de bril, die er volgens Sony voor zorgt dat de bril tijdens het spelen niet beslaat.

De bril is volgens Sony iets compacter dan het vorige model, en ook lichter. Dat is ondanks de toevoeging van een nieuwe haptische trilmotor, die net zoals de controller van de PS5 verschillende soorten trillingen, tikjes en andere feedback naar het hoofd van de gebruiker kan sturen. De bril heeft ook dit keer een minijack-aansluiting voor koptelefoons met snoer. 

De bril moet straks met een enkele usb-c-snoer op de PS5 worden aangesloten. Dat snoer zit achter het linkeroor van de gebruiker.

Bril is al bij ontwikkelaars

Game-ontwikkelaars hebben volgens Sony al toegang tot de bril, om games geschikt te maken.

Onlangs werd een eerste game voor de PSVR2 ook al bekendgemaakt: een spel in de wereld van Horizon van de Amsterdamse ontwikkelaar Guerrilla Games. Meer details over die game zijn er nog niet.

Zo werd de grootste Nederlandse game ooit gemaakt

17:38