Ga naar de inhoud
Streamingdiensten

NLZiet heeft nu ook Vlaamse zenders

Streamingdienst NLZiet biedt nu ook Vlaamse tv-zenders aan. Het gaat om de zenders Eén, Canvas en Ketnet van VRT, de Vlaamse publieke omroep.

"Door de uitbreiding van de publieke televisiezenders van onze zuiderburen is het tv-aanbod op NLZiet nog completer", zegt Niels Baas, directeur bij NLZiet. "Met kwaliteitsprogramma’s zoals Dertigers, De Ideale Wereld en #LikeMe bieden we niet alleen extra kijkplezier voor mensen in de grensstreek, maar geheel Nederland."

NLZiet bood al langer de zenders van onder andere NPO, RTL, Talpa en alle regiozenders.

Ook VRT is blij met de samenwerking. "Het is met veel plezier dat we bij de VRT deze samenwerking met NLZiet aangaan", reageert Lieven Vermaele, directeur Operaties en Financiën bij VRT. "We streven de hoogste kwaliteit met ons aanbod na, we zijn er dan ook fier op. Daarom delen we het als publieke omroep graag op zo veel mogelijk platformen."

Streamingstrijd
Luister ook:
Streamingstrijd nadert kookpunt: kiezen of delen

Zender Eén, erg populair in Vlaanderen, richt zich op zowel jonge als oudere kijkers. Onder meer de programma's Down the road en Undercover zijn hierop te zien. Ketnet richt zich op televisieaanbod voor kinderen tot 12 jaar. Canvas richt zich op verdieping en biedt onder meer documentaires en programma's over wetenschap en geschiedenis aan, zoals Terzake en De Ideale Wereld.

Formule
Lees ook
Formule 1-uitzendingen Viaplay ook te zien op tv-kanalen