Ga naar de inhoud
tot nooit meer ziens

'Tinder Swindler' Simon Leviev verbannen door Tinder

Simon Leviev Beeld © Netflix

Simon Leliev (33), de hoofdrolspeler in de Netflix-documentaire 'The Tinder Swindler', is niet meer welkom in de datingapp. Tinder heeft hem verbannen, zegt een woordvoerder tegen 'Variety'. "We hebben intern onderzoek gedaan en kunnen bevestigen dat Simon Leliev niet langer actief is op Tinder onder een van zijn bekende aliassen."

Simon, ook bekend als Shimon Hayut of David Sharon, zou via Tinder talloze vrouwen voor miljoenen euro's hebben opgelicht. Hij liet ze geloven dat hij schatrijk was en een zoon van een diamantmagnaat. In de documentaire is te zien dat Simon verschillende vrouwen inpalmde en daarna verklaarde dat hij in gevaar verkeerde en geld nodig had. Drie vrouwen, waaronder een Nederlandse, doen in de film hun verhaal. Ze gaven hem contant geld of hun creditcards en geloofden dat hij later terug zou betalen.

Hoe
Lees ook:
Hoe gaat het met de Nederlandse Ayleen uit The Tinder Swindler?

De documentaire staat sinds woensdag online en is nu al een hit. In verschillende landen staat de film in de top 10 van meest bekeken titels.

Op de dag van uitkomst was Simon nog actief op Tinder, maar de app heeft hem inmiddels dus verbannen. De geboren Israëliër is ook nog actief op Instagram. Daarop stelde hij vrijdag dat hij binnenkort 'zijn versie' van het verhaal wil vertellen. Ook daar lijkt zijn account niet langer actief.

Makers
Lees ook:
Makers Netflix-docu The Tinder Swindler komen met podcast