Ga naar de inhoud
NFT

Ferrari zet apart team voor NFT's en metaverse op

Beeld © Ferrari

Ferrari gaat 'mogelijkheden onderzoeken' binnen de metaverse, waaronder in blockchain en non-fungible tokens (NFTs).

De Italiaanse automaker heeft een speciale afdeling voor digitale diensten opgezet, meldt Bloomberg. Tijdens een call met investeerders gaf het bedrijf aan dat het om een vrij brede waaier aan mogelijke initiatieven gaat, waaronder plannen rond blockchaintechnologie.

Wat de autofabrikant precies van plan is, is nog niet duidelijk. Ferrari experimenteert al langer met de digitale wereld: zo is er een Ferrari te gebruiken in de game Fortnite.

Kerstborrel
Borrelen
Kerstborrel in de metaverse: 'Net echt, maar toch niet helemaal'

Wat is de metaverse?

De term metaverse werd vorig jaar met veel bombarie opgehemeld door Meta-topman Mark Zuckerberg. Deze samenkomst van de digitale wereld met de sociale werkelijkheid zal volgens techbedrijven de toekomst worden.

Tot nog toe is echter nog veel onduidelijk over het 'metaversum'. Veel bedrijven hebben hun eigen invulling van wat de term betekent en welke rol ze er in de toekomst in zullen spelen.

Meta, dat hiervoor Facebook heet, ziet het heil voor de metaverse vooral in virtualreality. Het bedrijf opende afgelopen jaar zijn sociale VR-platform Horizon Worlds.

Ondertussen vindt er een stormloop plaats op digitaal vastgoed. Uit onderzoek van MetaMetric Solutions blijkt dat er vorig jaar voor een half miljard dollar aan vastgoed verkocht werd op de vier grootste metaverse-platformen.