Elektrische auto's

Ford pompt 20 miljard dollar extra in elektrische auto's

02 februari 2022 13:28 Aangepast: 02 februari 2022 13:30
Elektrische Ford-auto Mustang Mach-E Beeld © Getty

Autofabrikant Ford steekt tot 20 miljard dollar (18 miljard euro) extra in de elektrificatie van zijn auto's. Dat geld komt bovenop de eerder aangekondigde investering van 30 miljard dollar.

Dat meldt Bloomberg op basis van ingewijden. Dat bedrag moet in de komende 5 tot 10 jaar worden uitgegeven aan de ombouw van fabrieken voor het bouwen van elektrische auto's.

Doug Field, die eerder bij Apple en Tesla hoge posities bekleedde, zou de leiding krijgen over de grote reorganisatie. Ford wil meer technici gaan aantrekken die zich moeten richten op de technologie voor accu's, software en kunstmatige intelligentie.

Ook zou Ford kijken of het mogelijk is een deel van zijn onderdeel voor elektrische auto's op eigen benen te zetten, via een beursgang of een verkoop van een belang aan investeerders. Dat zou dan vooral gaan om modellen waar minder stuks van worden verkocht. Ford zou zich dan volledig kunnen richten op de zogeheten volumemodellen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Duurtest Ford Mustang Mach E: de conclusie

Upgrades via software

Ondanks de ambities rond elektrische auto's ziet Ford-topman Jim Farley auto's met een benzinemotor ook nog vele jaren als zeer belangrijk voor zijn bedrijf. Het geld voor investeringen daarin moet worden verdiend door Ford-rijders bijvoorbeeld via software upgrades aan te bieden waardoor hun auto's tegen betaling meer vermogen krijgen of andere extra mogelijkheden.

Miniatuurvoorbeeld
Kijk ook

Op reis met een elektrische auto: hier moet je op letten

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van