Ga naar de inhoud
Bright Tips

Nog één tv-serie waar we naar uitkijken: Halo

Beeld © Paramount

Paramount heeft de trailer uitgebracht voor de langverwachte tv-serie van de populaire game Halo. De serie verschijnt op 24 maart op streamingdienst Paramount+ en is later dit jaar ook in Nederland te zien.

Twee weken geleden publiceerde Bright een lijst met series waar we dit jaar naar uit kunnen kijken. Aan die lijst kunnen fans van de bekende gamereeks Halo er nu nog eentje toevoegen. De nieuwe trailer van de Halo tv-serie toont een eerste blik op de live-action Master Chief en kondigt meteen een releasedatum aan. 

De trailer werd zondag gepubliceerd en onthult tot nu toe onbekende details over het verhaal van de serie, die een andere richting lijkt uit te gaan dan het verhaal in de games.

De
Lees ook:
De series waar we dit jaar naar uitkijken

Een alternatieve vertelling van Halo

De versie van Master Chief in de trailer lijkt in het begin van het verhaal bijvoorbeeld niet te beschikken over een vrije wil. Daar komt verandering in als de supersoldaat in aanraking komt met een mysterieus object dat door de Covenant wordt gevonden. De Covenant is een verbond van buitenaardse wezens waar de mensheid oorlog tegen voert.

Ook de Covenant verschilt op het eerste gezicht grondig van de tegenhanger uit de games. In de trailer lijkt het er zelfs op dat de organisatie geleid wordt door een mens, of ten minste een mens gebruikt als woordvoerder. Ook de beroemde AI Cortana lijkt totaal opnieuw ontworpen te zijn voor de serie, hoewel haar rol voorlopig niet sterk lijkt te verschillen van haar tegenhanger in de games.

De keuze om van de serie een verschillend verhaal te maken dat geen deel uitmaakt van de canon van de games lijkt bewust te zijn gemaakt. In een interview dat door fansite Halopedia op Twitter werd gepubliceerd, legt producer Kiki Wolfkill uit dat de keuze werd gemaakt om de serie de kans te geven zichzelf te ontplooien en tegelijkertijd de canon van de games te beschermen zonder dat de twee zouden botsen.

Behalve de details die in de trailer getoond werden is verder nog niet veel bekend over het verhaal. Wat wel al bekend is, is dat Master Chiefs iconische stemacteur Steve Downes niet in de serie zal meespelen. In plaats daarvan zal Master Chief vertolkt worden door tv-acteur Pablo Schreiber. Jen Taylor, de stemactrice van Chiefs AI-hulpje Cortana, zal wel terugkeren in de iconische rol.

SkyShowtime

De serie zal in Nederland mogelijk beschikbaar komen via de streamingdienst SkyShowtime. Op die streamingdienst, die ergens in 2022 gelanceerd zal worden, zullen Nederlandse kijkers onder andere content van Paramount+ kunnen bekijken. Een exacte datum voor de lancering is nog niet bekend, maar hopelijk zal SkyShowtime in maart al beschikbaar zijn als de Halo-serie van start gaat. 

Bright blok

Meer tech bij Bright:

Luister onze podcast

Kijk onze video's

Volg ons op Facebook, Instagram en Twitter